Web Toolbar by Wibiya

joi, 7 noiembrie 2013

Fursecuri marocane cu susan

 
Sarbatorile de iarna, favoritele mele, se apropie si m-am gandit ca n-ar fi rau sa va dau cateva idei . De exemplu aceste fursecuri atat de usor de facut sunt foarte delicioase si rafinate incat veti impresiona cu siguranta toti oaspetii. Le puteti face in mai multe variante folosind alune, nuci, migdale, alune de padure sau seminte de susan. Pentru ca mie imi place tare mult susanul am ales sa va prezint aceasta reteta.

 
 
Ingrediente: (pentru 16 fursecuri)
 
200 g seminte de susan
115 g zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingura miere
1 ou
un praf de sare
 
pentru decor:
3-4 linguri apa de trandafiri (daca nu aveti puteti folosi un albus de ou batut putin cu furculita)
100 g zahar pudra
 
Preparare:
 
Intr-o tigaie neaderenta prajiti semintele de susan, cateva minute, amestecand mereu, pana capata o culoare frumoasa maronie. Aveti grija sa nu le ardeti.
 
 
Lasati susanul sa se raceasca apoi transferati-l intr-un tocator electric si dati cateva pulsuri, pana cand semintele se transforma intr-un fel de faina.
 
 
Adaugati apoi restul ingredientelor uscate (zaharul pudra, praful de copt si sarea) si mai amestecati putin ca toate sa se combine.
 
 
Puneti oul si mierea si amestecati din nou.
 
 
Veti obtine o pasta usor de modelat pe care o lasati in frigider pentru 15-20 de minute.
 
 
Faceti apoi bilute nu foarte mari, cam de marimea unui ou de prepelita pe care le dati prin apa de trandafiri (albus de ou daca nu aveti apa de trandafiri ) si zaharul pudra. Asezati bilutele intr-o tava in care ati pus hartie de copt si presati putin cu degetele sa le dati o forma plata. Puneti fursecurile la departare unele de altele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptor, incins in prealabil, la 180 C pentru 15 minute.
 
 
Scoateti fursecurile din cuptor si lasati-le sa se raceasca complet in tava inainte de a le muta pe platou.
Aceste fursecuri sunt unele din preferatele mele si sper sa devina si ale voastre.
Si ca sa va arat cat de mult imi plac le trimit tocmai la Cluj, intr-o bucatarie transilvaneana care luna asta ne provoaca sa facem fursecuri pentru proiectul Dulce Romanie.
 
 
Enjoy!
 

2 comentarii:

  1. Ce bine arata! Trebuie sa le incerc si eu! Multumim de participare la provocarea Dulce Romanie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu Laura. Tare mult m-as bucura daca vei incerca reteta. Te mai astept.

      Ștergere