Pentru ca suntem in post va propun o reteta delicioasa si usor de facut. Mi-a fost tare dor de fasolea batuta, iar cand am gasit reteta pe blogul Petei gurmande am stiut ce voi face pentru Provocarea Secreta pe care luna asta o gazduiesc eu.
Pagini
▼
joi, 26 februarie 2015
miercuri, 25 februarie 2015
Salata de paste cu piept de pui, branza si ou
Ingredientele Cutiei Misterelor din februarie au fost propuse de Cristina - Cristina's world . Cand le-am vazut am vrut sa fac ceva dulce, apoi m-am razgandit si am facut aceasta delicioasa salata de paste care sper sa se potriveasca blogului ei ;) . Se face repede si este potrivita pentru o cina usoara sau pentru pachetelul de la servici.
joi, 19 februarie 2015
Clatite daneze cu ciocolata
Clatitele daneze sau Aebleskivers asemanatoatoare gogosilor ca forma si textura sunt la un desert traditional in Danemarca, mai ales in preajma Craciunului. Desi, la prima vedere ai zice ca sunt gogosi, aluatul este asemanator clatitelor americane. Se gatesc intr-o tigaie speciala din fonta prevazuta cu 7 sau mai multe adancituri in care se pune aluatul si se coc pe aragaz.
marți, 17 februarie 2015
Nimic nu ne face sa ne simtim copii din nou ca desenele animate
Cand vine vorba de copii incercam sa facem tot ce ne sta in putinta sa ii facem fericiti si, uneori, acest lucru include vizionarea de desene animate din cand in cand. Pentru ca suntem niste persoane ocupate nu avea sansa sa facem asta foarte des, iar acest lucru ii intristeaza. Poate ca, uneori, ceea ce vrea copilul nostru sa vada nu este ceea ce noi credem ca ar trebui un copil sa priveasca, sau poate ca ne-am uitat de cateva ori si detestam acel desen animat, ori poate ca le-am vizionat de atatea ori ca ne-am plictisit, oricum ar fi trebuie sa ne amintim ca a petrece timp si a face lucruri impreuna cu copiii noatri va sta la baza relatiei noastre viitoare.
Exista multe desene animate, cu unele poate ca nu suntem de acord, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa le judecam pe toate la fel. Si pentru ca mi-am amintit de perioada in care le urmaream impreuna cu copiii mei mi-a venit in minte unul dintre ele "Ed, Edd si Eddy" despre care credeam ca este o prostie, ca nu emite un mesaj, dar ei il iubeau atat de mult pe cat de mult il uram eu, sau poate mai mult. Un altul pe care l-am vazut de multe ori este "Curaj, caine fricos", care, in opinia mea, este menit sa dea o lectie si sa prezinte copiilor scenarii din viata de zi cu zi intr-o maniera plina de umor si mai putin complicate pentru a le capta atentia si pentru a le da lectii de viata si comportament daca ei insusi sunt un "caine fricos".
Cel mai distractiv dintre toate, pe care il priveam cu placere impreuna cu ei a fost "Scooby Doo". Fiecare nou episod iti da o puternica lectie de viata si se termina cu acelasi mesaj. Cei patru prieteni si cainele lor faimos demasca pe cei si ceea ce se ascundea in spatele monstrilor. Mesajul pe care il transmite este ca oamenii sunt monstri reali carora le este frica de judecatata semenilor lor si incearca cat pot de mult sa isi ascunda identitatea, in acest caz, fata. In plus fata de lectiile de viata , "Scooby Doo" are si importante lectii de istorie sau informatii stiintifice care ar fi greu de invatat prin alte metode decat una cu niste personaje stupide si situatii comice ce ii tin concentrati si in acest fel informatiile sunt retinute mai usor. "Scooby Doo" este, de asemenea, un spectacol plin de mister care ne face atat pe noi cat si pe ei sa gandim. Poate ca nu este atat de captivant ca un roman al Agathei Christie, dar trebuie sa tinem cont ca este destinat unor copii, ceea ce presupune a fi aproape de nivelul lor de gandire logica. Nu este atat de provocator pentru un adult dar nu trebuie sa subestimam puterea acestui desen animat de a te captiva delectandu-ne in acelasi timp cu fiecare episod. Personajele au trasaturi in care ne putem regasi uneori, ca, de exemplu, dorinta constanta a lui Shaggy si Scooby de a manca sau a lui Fred de a fi lider si de a detine controlul. Este un spectacol distractiv si m-am uitat si inca ma uit la el cu o reala bucurie impreuna cu copiii mei, acum mari.
luni, 16 februarie 2015
Apel umanitar: Oana suferă de o maladie rară care îi macină pielea și oasele
16.02.2015
COMUNICAT
DE PRESĂ
Apel umanitar:
Oana suferă de o maladie rară care îi macină pielea și oasele
Oana suferă de o maladie rară care îi macină pielea și oasele
Oana Speranța
Stoica, de 35 de ani, suferă de o maladie necruțătoare, epidermaliză buloasă
distrofică, care îi distruge pielea și oasele. Boală genetică se manifestă prin
autodistrugerea epidermei și apariția unor bule pe întreaga suprafață a
corpului și au efect de mutilare, în special la nivelul mâinilor și
picioarelor, iar în timp vor afecta și sistemul osos.
Chiar dacă i s-a spus de foarte multe ori că nu există leac pentru
maladia genetică de care suferă, boală pe care o are de la 6 ani, există un
tratament, foarte costisitor, care-i va ameliora efectele. Oana ne-a mărturisit
că au fost multe momente în care și-a dorit să se sinucidă, însă acum vrea mai
mult ca niciodată să trăiască. Are grijă de doi copii, are un soț iubitor și în
inimă multă speranță că mâine va fi mai bine. Copiii sunt, de fapt, nepoții ei
și a devenit tutorele lor legal după ce părinții copiilor, foarte grav bolnavi,
s-au stins.
“Este îngrozitor să duci o viață întreagă
o asemenea boală, însă faptul că am un soț iubitor și doi copii minunați de
care am grijă, îmi dă forță să lupt și o dorință nemărginită de a trăi.
Dumnezeu mi-a insuflat o speranță mare în suflet și vreau să profit de ea”,
declară Oana Speranța Stoica.
Suma de care are nevoie Oana este de 10.000 de euro, pentru a ajunge cât mai rapid în Germania, la Clinica din Freiburg. În acest sens, Asociația “Salvează o inimă” a demarat o campanie umanitară pe platforma sa de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/oana-speranta-stoica/.
Donațiile se pot face și în conturile bancare
RO98CECEAB1308RON0360792 (CEC Bank) și
RO36RZBR0000060012143466 (Raiffeisen Bank - Cod SWIFT RZBRROBU ȘI Cod BIC RZBR),
titular cont – Oana Speranța Stoica.
“Este cutremurătoare povestea Oanei, iar pentru mulți dintre noi este un exemplu. Cum ne-a contactat s-o ajutăm, am și demarat această campanie umanitară. Oana mi-a mărturist că în momentul de față vrea să lupte pentru cei doi copii și pentru soțul ei, deoarece i-au oferit tot sprijinul și iubirea din lume. Apelăm la sufletul bun al românilor și am toată încrederea că o vom ajuta”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă”.
Asociația
“Salvează o inimă” a fost inființată pe data de 17 decembrie 2012, și își
dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de
profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni
de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare
pot ajuta în campaniile și proiectele noastre și astfel împreună să ne atingem
scopul final de a lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului
că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient
pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună.
Persoană de
contact
Vlad Plăcintă
Președinte
Asociația “Salvează o inimă”
0752753540
|
Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication
|
duminică, 15 februarie 2015
Suc din trestie de zahar
Sa fim sinceri, fiecare dintre noi simtim nevoia sa bem sau sa mancam ceva dulce. Voi ce va credeti? Eu sunt de parere ca daca mancam cu moderatie nu cred ca ar trebui sa ne abtinem de la ceva. Insa, cand vine vorba de bauturi racoritoare cred ca sucurile proaspete din fructe sunt mult, mult mai bune decat orice gasiti pe piata in acest moment. Nu as schimba un pahar de suc proaspat stors cu absolut nimic alrceva. Despre beneficiile lor nu vreau sa va vorbesc acum, ci despre un suc pe care l-am descoperit in urma cu putini ani, dar care m-a cucerit de prima data.
Sucul din trestie de zahar, o bautura populara in India, este extras prin zdrobirea trestiei de zahar si se poate servi cu gheata sau fara, asa cum este sau cu diferite arome. Inainte de a consuma verificati conditiile de igiena ale standului cu suc.
Utilizari ale sucului din trestie de zahar,
- puteti folosi suc din trestie de zahar evaporat in loc de indulcitori pentru ceai sau cafea;
- amestecati frunze proaspete de menta, suc din trestie de zahar, suc de lamaie si apa minerala si veti obtine o bautura racoritoare foarte buna;
- utilizati sucul in locul zaharului rafinat atunci cand faceti dulciuri;
- se poate adauga si la carnea pentru gratar.
Ar trebui sa fie strict consumat in stare proaspata pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele pe care le contine.
In medicina populara sucul din trestie de zahar este folosit ca remediu pentru icter. Este o sursa bogata de fier, potasiu si calciu. Este o alternativa sanatoasa a bauturilor energizante si se foloseste pentru a maximiza performanta si rezistenta sportivilor. Previne si trateaza, durerea in gat, raceala si gripa. Are un indice glicemic scazut, care pastreaza organismul sanatos. Sunt studii care spun ca datorita naturii sale alcaline, ajuta in lupta impotriva cancerului, cu efecte pozitive in cancerul de prostata si al celui de san.
Hidrateaza repede organismul expus la caldura prelungita si activitate fizica de durata. Intareste stomacul, rinichii, inima, ochii si creierul.
Sper ca v-am convins sa incercati macar o data acest suc minunat, iar daca credeti ca il puteti gasi si in Romania eu zic sa il cumparati.
Am scris acest articol special pentru Cristina, al carei blog este plin cu alternative sanatoase ale retetelor clasice, si pentru provocarea Virtual Hug, lansata tot de ea.
Dupa cum se vede fiicei mele ii place mult asa ca va provoc sa-l cautati in calatoriile voastre si sa-l incercati daca nu ati facut-o pana acum.
joi, 12 februarie 2015
miercuri, 11 februarie 2015
Amestec de condimente - Kabsa
Aceasta este doar o variantă a mixului clasic de condimente arabesc numit Kabsa, care isi ia numele de la un fel de mancare, vechi, Kabsa, preparat din carne de pui si orez, parfumat si usor condimentat ce provine de la triburile nomade de beduini. Bucataria araba isi are radacinile in bucate gatite in cort . Triburile nomade foloseau in retetele lor doar produse alimentare transportabile, cum ar fi orezul si curmalele, oi si camile. Cum caravanele calatoreau in tot Orientul Mijlociu, noi condimente si legume au fost descoperite si adaugate repertoriului existent. Fiecare noua descoperire a fost adaugata in dieta lor in functie de gusturile fiecarui trib - fapt responsabil pentru diferentele constatate la unele feluri de mancare arabe.
Varianta pe care v-o prezint, preferata mea, este o reteta libaneza si o puteti face fara probleme, ingredientele fiind usor de gasit. Puteti face acest mix folosind atat condimente macinate dar si intregi, ceea ce va recomand. Faceti o cantitate mica pe care sa o folositi repede, condimentele proaspat macinate au o aroma mai puternica.
Ingrediente:
1 lingurita seminte de chimen
1 baton scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de chimion
1 nucsoara
1 lingurita praf de chili
1 lingurita curcuma
1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita praf de ceapa
Preparare:
Puneti toate condimentele intregi intr-o tigaie si prajiti-le pe uscat (fara ulei) pentru a-si dezvolta aroma. Nu trebuie sa le tineti prea mult, doar pana cand simtiti mirosul lor. Amestecati mereu ca sa nu se arda. Se pun apoi intr-o rasnita si se macina pana obtineti o pulbere fina. Adaugati curcuma, praful de chili, praful de usturoi si praful de ceapa. Mai dati cateva pulsuri ca sa se combine toate ingredientele. Se pune amestecul de condimente - Kabsa intr-un borcan bine inchis si se pastreaza intr-un loc uscat si aerisit.
miercuri, 4 februarie 2015
Economiseste si gateste inteligent
Cand am propus ingredientele pentru provocarea Cutia Misterelor am vrut sa va ofer cateva ideei despre cum putem utiliza resturile de mancare facand astfel econonii deloc neglijabile.
Nu vreau sa spun ca irosim mancarea cu un scop anume ci doar ca, cumva, bombardati cu atatea reclame si cu ofertele supermarketurilor sfarsim prin a cumpara prea mult si astfel irosim o cantitate colosala de mancare.
Reducerea acestei cantitatii este o modalitate de a arata ca va pasa, atat de mediul inconjurator, de alti oameni mai putin norocosi ca noi, si nu in ultimul rand de propriul portofel.
Nu vreau sa spun ca irosim mancarea cu un scop anume ci doar ca, cumva, bombardati cu atatea reclame si cu ofertele supermarketurilor sfarsim prin a cumpara prea mult si astfel irosim o cantitate colosala de mancare.
Reducerea acestei cantitatii este o modalitate de a arata ca va pasa, atat de mediul inconjurator, de alti oameni mai putin norocosi ca noi, si nu in ultimul rand de propriul portofel.
Iata 4 obiceiuri proaste la care cred eu ca ar trebui sa renuntam daca vrem sa reducem risipa.
- cumparam mai mult decat avem nevoie
- pastram mancarea in mod incorect
- aruncam resturile
- gatim prea mult
As spune ca, in general, cumparam mai mult decat avem nevoie si nu suntem creativi in a utiliza resturile de mancare.
Iata cateva metode care ne vor ajuta sa reducem cantitatea de mancare irosita.
1. Fa un mic inventar a ceea ce ai in camara sau in frigider - ideea este simpla, foloseste ceea ce ai ianinte de a cumpara altceva.
2. Fa-ti un meniu saptamanal (am mai vorbit despre asta aici ) - acest lucru va va feri de stresul de a nu sti ce sa gatesti dar si de multe ispite.
Cheia este de a va face o lista de cumparaturi care va va ajuta sa evitati cumpararea din impuls.
3. Nu presupune ca daca cumperi engross vei economisi bani.
- pastram mancarea in mod incorect
- aruncam resturile
- gatim prea mult
As spune ca, in general, cumparam mai mult decat avem nevoie si nu suntem creativi in a utiliza resturile de mancare.
Iata cateva metode care ne vor ajuta sa reducem cantitatea de mancare irosita.
1. Fa un mic inventar a ceea ce ai in camara sau in frigider - ideea este simpla, foloseste ceea ce ai ianinte de a cumpara altceva.
2. Fa-ti un meniu saptamanal (am mai vorbit despre asta aici ) - acest lucru va va feri de stresul de a nu sti ce sa gatesti dar si de multe ispite.
Cheia este de a va face o lista de cumparaturi care va va ajuta sa evitati cumpararea din impuls.
3. Nu presupune ca daca cumperi engross vei economisi bani.
Cumparand engross, in speranta ca vom economisi, nu ne dam seama ca de fapt cumparam mai mult decat avem nevoie, iar atunci cand mancarea se strica, o aruncam, aruncand astfel atat alimente cat si bani.
4. Invata sa preportionezi si gandeste de doua ori inainte de a arunca fructe sau legume prea coapte.
Ideea este sa pui in congelator tot ceea ce nu folosesti si crezi ca se poate strica daca nu se consuma in 2-3 zile. Un astfel de exemplu sunt verdeturile care pot fi congelate si folosite mai tarziu, bananele sau alte fructe ce pot fi folosite in smoothies sau in prajituri (chec cu banane, prajituri cu mere, cu morcovi, placinta cu dovleac si exemplele pot continua), dar si legumele ce pot fi folosite mai tarziu in supe sau tocanite.
5. Fi creativ in a utiliza resturile de mancare.
Aici am cateva exemple sa va dau, exemple care sper sa va ajute sa creati noi feluri de mancare sau dulciuri folosind ceea ce ramane de pe o zi pe alta sau folosind mancarea de care v-ati plictisit. Retetele care folosesc resturile de mancare (ingredientul obligatoriu al provocarii din aceasta luna) sunt prezentate de cateva blogerite care au avut placerea de a participa la provocarea lansata de mine.
Lulu - "Povesti din bucatarie" ne propune Sufleu de cozonac
Margareta - "Retete cu Margareta Cismasiu" ne propune Mamaliga in straturi la cuptor
Maria - "Zambetania" ne propune Prajitura din cozonac cu portocale si orez
Cristina - "Cristina's world" ne propune Budinca de varza cu pui si curry
Alina - "Lucky Cake" ne propune Placinta cu carne
Monica - "Furnicutza Bucatar" ne propune Paine umpluta la cuptor
Iar eu va propun Nasi goreng
Daca pana acum nu v-ati dat seama cat de multa mancare se iroseste aveti ocazia sa analizati si sa treceti la actiune.
Maria - "Zambetania" ne propune Prajitura din cozonac cu portocale si orez
Cristina - "Cristina's world" ne propune Budinca de varza cu pui si curry
Alina - "Lucky Cake" ne propune Placinta cu carne
Monica - "Furnicutza Bucatar" ne propune Paine umpluta la cuptor
Iar eu va propun Nasi goreng
Daca pana acum nu v-ati dat seama cat de multa mancare se iroseste aveti ocazia sa analizati si sa treceti la actiune.
Irosirea mancarii este o problema acuta in tara noastra. Vestea buna este ca fiecare dintre noi poate face o diferenta in acest sens. Jamie Oliver propune in noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apăruta la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumparaturi, de a gati si de a utiliza alimentele astfel incat sa economisim mai usor. Retetele sunt realizabile cu un buget redus si gandite astfel incat sa valorifice la maximum ingredientele.
Va multumesc ca v-ati oprit si ati citit aceste cateva randuri si astept opiniile voastre precum si strategiile pe care le folositi pentru a reduce irosirea mancarii, ma bucur de fiecare data cand primesc un sfat.
Distribuiti acest articol si prietenilor dvs. poate sunt cativa care au nevoie de cateva idei.
duminică, 1 februarie 2015
Nasi goreng
Nasi Goreng este doar un nume exotic pentru orez prajit (Fried Rice), dar este uimitor cat de diferita este aroma acestui fel de mancare indonezian. Se poate face in sute de feluri, principalele ingrediente fiind orez și Kecap Manis, sos de soia dulce. Daca nu gasi in magazine, substituiti cu 3 linguri sos de soia amestecate cu 2 linguri miere. Pentru ca Nasi Goreng sa fie cu adevarat bun orezul ar trebui sa fie fiert cu 3-4 ore sau chiar o zi inainte de a fi gatit, astfel incat sa aiba timp sa se raceasca.