Web Toolbar by Wibiya

luni, 15 iunie 2015

Oua de prepelita murate



Inainte de aparitia frigiderelor, ouale murate in otet era o metoda de conservare. Sunt deliciose pentru o cina usoara, ca aperitiv, sau la un picnic. Incercati sa faceti propriul vostru amestec de condimente, eu va dau doar cateva idei.

Ingrediente: (pentru un borcan)

1 1/2 cana otet alb 
1 cana apa 
3 lingurite sare
1 lingurita zahar
20 oua de prepelita  
o mana frunze de patrunjel
2 catei de usturoi
ulei de masline 

Preparare:

Pentru a fierbe ouale - puneti ouale intr-un singur strat intr-o cratita. Puneti apa in cratita atat cat sa treaca cu cel putin 3-4 cm peste partea de sus a oualelor. Acoperiti cratita si aduceti rapid la fierbere, la foc mare. Indepartati imediat cratita de la caldura pentru a opri fierberea si acoperiti cu un capac, lasati ouale sa stea in apa 18-23 de minute. Scurgeti apa si imediat puneti cratita sub jet cu apa rece si lasati ouale sa stea acolo pana se racesc. Spargeti coaja pe toata suprafata, apoi rulati oul intre palme pentru a slabi coaja. Curatati oul de la capatul mare, sub jet de apa rece, ajuta la eliminarea cojii.



Se pun ouale fierte intr-un borcan si se trece la prepararea solutiei de murat. Se combina otetul, apa (daca otetul este slab de 5 grade se inlocuieste apa cu otet), sarea si zaharul intr-o cratita mica. Se aduce la fierbere si se amesteca mereu pana se dizolva sarea si zaharul. Reduceti focul si lasati sa fiarbe pentru inca 10 minute. Cand este gata se toarna lichidul fierbinte peste oua astfel incat ouale sa fie complet acoperite. Se pune capacul si se pun imediat la frigider pentru 20 de ore. 


Cand ouale sunt gata si scurg de otet si se pregateste un sos din patrunjel, usturoi si cateva linguri de ulei de masline. Se pune patrunjelul si cateii de usturoi intr-un robot de bucatarie. Actionam robotul la viteza medie si adaugam treptat cateva linguri de ulei de masline pana cand amestecul are consistenta unui sos. Se toarna sosul peste ouale de prepelita din borcan si se completeaza cu ulei de masline pana se umple borcanul, iar ouale sunt perfect acoperite. Se inchide bine capacul si se pun intr-un loc rece, preferabil la frigider.


Se pot consuma dupa cateva zile, dar cel mai bine dupa doua saptamani. 
Pentru alte variante pastrati ouale in lichidul de murare si adaugati condimente, nu este nevoie sa le puneti in ulei de masline.
In solutia de murare (cea cu otet, apa, zahar si sare) adaugati feliute de sfecla rosie fiarta si pastrati ouale in aceasta solutie. 
Tot in solutia de murare adaugati cateva linguri de spanac tocat si un ardei iute feliat. Se pastreaza ouale in aceasta solutie. 
Adauga cate 1/4 lingurita din fiecare; seminte de muștar, seminte de coriandru, cuisoare, curcuma si anason in solutia de murare pentru oua codimentate si auriu colorate.
Alte condimente: 1 lingurita piper, 10 cuisoare, o frunza de dafin, 2 ardei iuti uscati. 
Utilizati oua murate pentru a face salata de ou sau oua umplute. Se pot folosi la sandwich cu oua sau taiate pentru a orna salata. 
Daca va plac si voua si doriti sa castigati cele trei premii a cate 120 oua de prepelita fiecare, oferite de Ferma de prepelite Fundeni cititi regulamentul concursului si participati  aici , azi este ultima zi.

Enjoy!


Acest articol face parte din seria articolelor scrie pentru provocarea Virtual Hug gazduita de Simona - cofetarul de ocazie. Imbratisarea mea virtuala merge la Alice - Tara Bucatelor pe al carei blog gasiti multe retete faine. Eu am pus ochii pe una pe care as fi vrut sa o fac dar nu am gasit ingredienrul principal pentru aceste rosii galbene uscate in ulei de nuca. Si ca sa raman tot la categoria camara ii dedic reteta mea de oua de prepelita murate.

4 comentarii:

  1. Bai, dar ce chestii faine faceti voi! Multumesc draga mea! te imbratisez si iti urez sa ai numai zile cu soare si poate candva ne vom imbratisa si offline :)))
    Abia acum aflu si eu de ce faceti voi pe aici, noroc ca ma mai uit pe zelist din cand in cand, altfel zau ca habar nu am cum afla... Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alice ca mi-ai trecut pragul. Blogul tau merita mai mult decat o imbratisare virtuala. Te pup!

      Ștergere