Web Toolbar by Wibiya

luni, 1 octombrie 2012

Cape Town si festivalul balenelor Hermanus


Acasa din nou, dupa cea mai frumoasa vacanta petrecuta in Africa de Sud in Cape Town si Hermanus.

Cu locatia sa pitoreasa, tumultoasa istorie si coleziunea de culturi Cape Town ar trebui sa fie pe lista de vacante a fiecaruia dintre noi. Dupa mine acest oras este unul din cele mai frumoase locuri din lume care iti ofera o multitudine de oportunitati placute de petrecere a timpului liber de la minunate plaje de nisip alb pana la spectaculoase imagini ale Table Mountain. Dar ca sa te convingi de asta trebuie sa vezi totul la fata locului.

Ce ar putea sa nu iti placa in acest oras? Shopping la Victoria si Alfred Waterfront, site-uri istorice ca de exemplu fosta inchisoare a lui Mandela pe insula Robben si unele dintre cele mai maiestoase creaturi ale naturii balenele Southern Right si rechinii Great White pe care poti sa ii vezi in cel mai faimos loc Hermanus, aflat la 115 km distanta de Cape Town, care celebreaza intoarcerea din migratie a acestora intre 28 septembrie si 1 octombrie. In aceasta perioada micul oras prinde viata cu muzica africana, mancare delicioasa, piete incarcate si desigur cea mai frumoasa experienta aceea de a privii intoarcerea acestor minunate creaturi.

Despre Cape Town ce sa va mai spun. O minunatie de oras cu vilele sale colorate, copaci aliniati pe strazi pietruite, buticuri de lux, cafenele si restaurante este un paradis pentru orice vizitator. Aproape de centrul orasului asa numitul Bowl City veti gasi multe din grandioasele cladiri coloniale si parcuri publice in timp ce pe Guvernment Avenue veti gasi muzee inclusiv Galeria Nationala.
Pentru o experienta mai rafinata vizitati mall-ul Victoria si Alfred Waterfront situat in port in partea de nord a orasului. De aici puteti lua feribotul catre insula Robben(fosta inchisoare a lui Nelson Mandela). Dupa o astfel de experienta vizitati District Six Museum. Desi dureros acest muzeu este un loc excelent de a afla mai multe despre anii de apartheid si toata cruzimea lor. Este deschis intre 9am si 16pm in fiecare zi cu exceptie duminica.

Pentru o iesire in afara orasului vizitati Constantia daca vreti sa vedeti cum au trait aici primii colonisti sositi din indepartata Olanda. Unele dintre cele mai frumoase dar si vechi cladiri Victoriene, cu strazi intesate cu cafenele cochete, buticuri si galerii de arta gasiti la 30-40 minute departare de centrul orasului la Franschhoek, Stellenbosch si Paarl. Si dupa ce ai vazut toate astea urca pe Table Mountain, cu telefericul sau la pas, la cei peste 1000 metrii deasupra nivelului marii vei avea lumea la picioarele tale.
Plajele care se intind de-a lungul coastei Atlanticului sunt un stup de activitati pe timpul lunilor de vara. Daca vrei sa ai parte de un rasarit de soare asa cum nu ai mai vazut opreste-te la una din terasele de la Camps Bay, iar daca vrei sa ai parte de o baie in apele calde ale Oceanului Indian o poti face la Bay Fals la mica distanta cu masina. Daca vrei sa vezi apusul alege acelasi loc in care ai vazut rasaritul adica Camps Bay si vei avea parte de cea mai buna zi a vietii tale.
Pentru gurmanzi Cape Town este un paradis. Cu un amestec ametitor de nationalitati poti sa gusti aici o multitudine de preparate din tarile lor de origine. De la Cape Malay curry, peste proaspat la gratar, delicatese italiene, verdeturi asiatice pana la mancaruri locale cum ar fi Vetkoeks(delicioase gogosi sarate umplute cu carne picanta)... si lista poate continua ai nevoie de o luna ca sa poti gusta toata oferta. Si dupa toate astea vei visa sa revii aici in fiecare zi si sa te bucuri de toate astea la nesfarsit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu