Web Toolbar by Wibiya

marți, 16 aprilie 2013

Supa crema de anghinare



Anghinarea este una din legumele mele preferate asa ca o folosesc foarte des. Reteta pe care o postez acum este foarte simpla si fara calorii prea multe. Desi se spune ca supele crema nu sunt foarte sanatoase eu nu le dau dreptate. Depinde ce pui in ele. De exemplu eu nu ingros supa cu faina sau amidon, legumele pe care le folosesc sunt suficiente. De cele mai multe ori sar si peste unt sau smantana si credeti-ma sunt foarte gustoase.


Ingrediente(4 persoane):

400g inimi de anghinare congelate
o ceapa potrivita
1 litru apa
2 linguri ulei
patrunjel sau marar pentru decor
sare dupa gust



Preparare:

Tocati ceapa marunt si taiati anghinarea in cuburi. Prajiti cca 1-2 min ceapa in cele doua linguri de ulei. Adaugati peste ceapa cuburile de anghinare si mai lasati-le pe foc inca 2-3 min. adaugati apa si sare. Lasati sa fiarba 20-25 min.



Apoi puneti totul intr-un blender si amestecati pana obtineti un lichid omogen.




Incercati. Nimeni nu va ghici ce supa ati facut.

3 comentarii:

  1. Sincer, nu am gustat niciodata anghinare. O fi buna? Ce gust are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am tot gandit cu ce seamana anghinarea dar nu reusesc sa compar gustul ei cu gustul altei legume. Anghinarea poate sa-ti placa dar la fel de bine poate sa nu-ti placa.
      Daca este fiarta textura este similara cu cea a cartofului fiert si un gust acrisor. Daca este coapta sau prajita aroma se intensifica si devine usor dulce.

      Ștergere
  2. Hm.... Trebuie neaparat sa gust odata supa ta! :)

    RăspundețiȘtergere