Web Toolbar by Wibiya

joi, 1 mai 2014

Sorbet de guava


Guava este un fruct asemanator cu un mar sau cu o para dar cu un gust si o aroma extraordinara, mie cel putin asa mi se pare. Imagineaza-ti ca ai la un loc capsuni, banane, pere, pepene. Nu stiu sa descriu exact gustul lor, dar sunt tare bune. Creste mai ales in zonele asiatice dar se gasesc si in magazinele din Romania. Este mai bogata in vitamina C decat citricele si in potasiu decat bananele. Este un super fruct. Daca nu sti ce sa faci cu ele afla ca le poti manca crude, le poti folosi la salate, gemuri, jeleuri, sosuri, smoothie sau incearca sa prepari acest delicios sorbet de guava.

 
Ingrediente: (pentru multe portii)
 
1 kg pulpa congelata de guava
150g zahar (eu am gasit pulpa indulcita daca folositi fructe proaspete puneti zahar dupa gust)
3 albusuri de ou
sucul si coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
 
Preparare:
 
Taiati guava in bucatele si puneti-o intr-un blender pana devine piure, apoi treceti piureul printr-o sita deasa. Asta in cazul in care folositi fructe proaspete. Pulpa mea de guava era deja facute piure, asa ca a fost nevoie doar sa o tai in bucatele mai mici si sa o dau de cateva ori prin blender impreuna cu sucul, coaja rasa de portocala si jumatate din zahar. Imi place sa folosesc fructe inghetate atunci cand fac sorbet sau inghetata. Dupa ce am amestecat bine totul (guava, sucul, coaja rasa de portocala si jumatate din cantitatea de zahar) am pus amestecul in congelator pana cand am batut albusurile.


Se bat bine cele trei albusuri de ou cu un praf de sare pana devin spuma. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar si se bat in continuare pana ajung in starea "stiff peak".


Se amesteca apoi albusurile batute cu piureul de guava pe care l-am pus in congelator. Se transfera intr-o cutie si se mai da la congelator pentru 30 minute.


Albusul de ou ii da o consistenta aerata si fara ace mari de gheata. Daca folositi fructe proaspete puneti amestecul in congelator si la fiecare ora de 3-4 ori mai amestecati ca sa se inghete uniform apoi lasati in congelator peste noapte. Daca aveti masina de inghetata este si mai bine. Eu nu am asa ca prefer sa folosesc fructe congelate.
Este un desert bun si racoritor pentru zile toride de vara, plin de vitamine, minerale, proteine si putine calorii.
 
Enjoy!


Aceasta reteta participa la provocarea Bucatar Curajos si a fost propusa de Dia Daria.

Un comentariu: