Web Toolbar by Wibiya

duminică, 26 octombrie 2014

Rosii uscate in ulei de masline


Din seria bucatarelilor mele la borcan am ales sa va prezint reteta de rosii uscate marinate in ulei de masline, iar daca obisnuiti sa le cumparati va incurajez sa le faceti chiar voi. Sunt foarte simplu de facut chiar da procesul de uscare dureaza destul de mult. Foarte important pentru aceasta reteta este calitatea rosiilor. Nu pot descrie gustul lor, cuvintele ar fi prea saracacioase ca sa redea exact aroma lor asa ca astept sa le incercati si sa imi spuneti cum au fost, cu siguranta va vor incanta mai mult decat cele cumparate. Asadar, pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
 
Ingrediente:

2 kg rosii bine coapte (incercati sa gasiti rosii carnoase cu cat mai putine seminte)
2 lingurite de zahar
1 lingurita sare
un praf de piper
3-4 catei de usturoi
o mana frunze proaspete de busuioc
ulei de masline cat este necesar (eu folosesc ulei de masline de buna calitate)
 
Preparare:
 
Se incinge cuptorul la minim (100C). Se spala bine rosiile, se sterg de apa si se taie in jumatati. Se pun jumatatile de rosii, cu partea taiata in sus, intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Se presara sare, piper si zahar. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pune tava in cuptor, in centru, pentru 4-6 ore daca vreti ca rosiile sa ramana mai carnoase sau se mareste timpul de gatire cu inca o ora daca le preferati mai uscate. Daca doriti sa reduceti timpul de gatire, dupa ce taiati rosiile in jumatati scoateti semintele si presarati sare. Lasati-le sa se scurga 10-15 minute cu partea taiata in jos.
Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Amestecati rosiile cu usturoiul si busuiocul taiate marunt. Se pun in borcane si se toarna ulei de masline peste ele. Eu folosesc unul de foarte buna calitate pentru ca imi place sa folosesc acest ulei la salate, bruschete sau focaccia. Se pastreaza in frigder pentru mai multe saptamani.
Sunt foarte bune si aromate, iar duca ce veti face prima data sunt convnsa ca nu veti mai cumpara din magazin pentru ca nu se compara. Atentie creeaza DEPENDENTA!!!!!! :)
 
Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu