Web Toolbar by Wibiya

miercuri, 8 iulie 2015

Miscarea face bine


A fost odata ca niciodata, inainte de calculatoare, internet, jocuri video, cand copiii obisnuiau sa se joace afara, la aer curat, in ploaie, printre gandaci, rame si alti copiii cu nasul si genunchii juliti. Indiferente daca am copilarit la tara sau la oras, noi, "generatia cu cheia la gat" ne vom aminti mereu de jocurile copilariei.

Uitati putin de grijile vietii de adult si rememorati impreuna cu mine cateva din jocurile care ne tineau afara pana in noapte.

Eram nesupravegheati si pe cont propriu iar imaginatia noastra prospera din cauza asta. Eram regi, printi, cavaleri sau slugi, vanatori sau rate, ne calcam pe picioare, jucam baba oarba, sotronul sau oina.

Si ca la orice joc ce implica doua echipe, o buna parte din timp il pierdeam cu alesul echipelor, ca jocul sa fie echilibrat. Cautam bucati de caramida ca sa trasam careul si cercul din mijloc si recuperam mingi, in rasetele adversarilor, de prin tomberoane sau de pe acoperisurile centralelor termice sau fugeam de mancam pamantul daca se intampla sa spargem cate un geam.

Imi aduc aminte si acum textele pe care le spuneam daca eram mai multi copii si doar unul trebuia sa inceapa jocul. Ne puneam in cerc si spuneam diferite versuri, iar cel la care se termina poezia iesa din cerc. Ultimul ramas incepea jocul.

Va mai amintiti?


Din oceanul Pacific
A iesit un peste mic,
Si pe coada lui scria:
Iesi afara dum-nea-taIesi papucule de sub pat
Iesi papucule iesi
Sa mananci si tu ciresi
Iesi papucule iesi.

Ciresica are mere


Ciresel vine si cere
Ciresica nu se-ndura
Ciresel vine si fura
Cate mere a furat Ciresel cel gogonat?Totusi cel mai drag joc pentru mine a fost saritul corzii, eram destul de buna la saritul "cifrelor", acum nu cred ca mai sunt in stare.

Imi aduc aminte ca imi placea sa merg cu bicicleta, aveam una cu trei roti (era pentru copii mari), nu eram foarte mica cred ca aveam in jur de 10 ani, si ma plimbam cu ea, iar sora mea cu una pe doua roti. Nu am reusit niciodata sa merg pe o bicicleta cu doua roti. Chiar si acum cand mai inchiriem, eu tot una cu trei roti iau.

Din pacate copilaria lipsita de griji si creatie a plecat. Copiii de azi prefera sa stea in fata unui calculator sau sa se joace pe playstation sau Wii in loc sa iasa afara si sa simta bucuria fiecarei guri de aer proaspat pe care o inspira.
Noroc ca mai sunt activitati in aer liber ca si cea mai mare ora de sport de sambata, 11 iulie, din Brasov, Piata Sfatului sau urmatoarea ce se va desfasura pe 1 august la Mamaia.Miscarea face bine, intrarea este libera, vor fi si concursuri cu premii, iar daca iti pasa si de sanatatea altora, nu doar de a ta, inscrie-te la crosul de seara " Miscarea face bine" pentru ca taxele de inscriere vor merge catre copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Daca esti din Brasov nu pierde ocazia, daca nu locuiesti in Brasov si ti-ai propus sa petreci weekendul in aer liber iata o idee buna. Gasesti toate informatiile de care ai nevoie la link-urile de l-am pus mai sus.

Nu uita miscarea face bine, profita de aceste evenimente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu