Web Toolbar by Wibiya

vineri, 8 ianuarie 2016

Inghetata cu dovleac


Am ramas datoare cu reteta asta Mariei  la provocarea propusa de ea pentru luna octombrie a cutiei misterioase unde ingredientul vedeta era dovleacul.
Daca va place aroma de dovleac va recomand sa o incercati. Eu m-am straduit sa recreez gustul prajiturii cu dovleac si branza la aceasta inghetata, iar rezultatul m-a multumit peste masura. 

Ingrediente:

1 masura piure de dovleac
1 lingura esenta de vanilie
2 cani smantana grasa
1 cana branza mascarpone
3/4 masuri zahar brun
5 galbenusuri
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita ghimbir macinat
1/4 lingurita cuisoare macinate
un praf de sare
1/4 masura nuci tocate marunt
1/4 masura cipsuri de ciocolata

Preparare:


Intr-un castron, amestecati piureul de dovleac, branza mascarpone si vanilia. Acoperiti si bagati la frigider pentru cel putin 3 ore.

Intr-o cratita grea de 2-litri, la foc mediu, combinati  1 1/2 cani de smantana si 1/2 masura de zahar brun. Incalziti pana cand incepe sa fiarba, aproximativ 5 minute.

Intre timp, intr-un castron, combinati galbenusurile, scortisoara, ghimbirul, sarea, nucsoara, 1/2 cana smantana ramasa si 1/4 masura zahar brun ramas. Bateti pana se omogenizeaza si zaharul se dizolva.

Amestecati treptat aproximativ 1/2 cana din amestecul de smantana fierbinte in amestecul de ou pana se omogenizeaza. Se toarna apoi amestecul de ou in oala in care este restul de smantana fierbinte. Lasati la foc mic, amestecand constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul este suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Nu lasati crema sa fiarba. 

Asezati vasul intr-un bol mai mare umplut partial cu apa cu gheata, amestecand ocazional, pana se raceste. Puneti amestecul de dovleac in crema. Acoperiti cu folie de plastic, apasand direct pe suprafata cremei pentru a preveni formarea unei pojghite la suprafata. Bagati la congelator pentru 24 de ore, amestecand frecvent in primele 3-4 ore pentru a evita formarea acelor de gheata. Dupa ce amestecti ultima data puneti bucatile de ciocolata si nucile tocate si lasati inghetata la congelator pana a doua zi.


Enjoy!



6 comentarii:

  1. Nu știu cum vine asta, dar după o zi cu picioarele ude-n bocanci, tot poftesc la ghețoasa ta :))) Mulțumesc că ne-ai dezvăluit secretul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunnna tare acum ca s-a incalzit. Voi da o raita prin piata sa vad daca mai gasesc dovleac, ca mi-ai facut pofta! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. bunaaaaaaaaaa...!!!! cred...dupa cum arataaa :)

    RăspundețiȘtergere

  4. https://tvskybox.com
    5000 iptv ch - only 4 usd per month!
    htrotex@gmail.com
    work on any devices like phones,tablets,smart tv,iptv set top-box...

    RăspundețiȘtergere
  5. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

  6. "Inghetata cu dovleac" is a delightful Romanian dessert, translating to "Pumpkin Ice Cream." This creamy and flavorful treat combines the natural sweetness of pumpkin with traditional ice cream ingredients. It's a seasonal favorite, often enjoyed during the autumn months for its warm and comforting taste. Abogado de Divorcio en Rockville

    RăspundețiȘtergere