Web Toolbar by Wibiya

duminică, 15 februarie 2015

Suc din trestie de zahar


Sa fim sinceri, fiecare dintre noi simtim nevoia sa bem sau sa mancam ceva dulce. Voi ce va credeti? Eu sunt de parere ca daca mancam cu moderatie nu cred ca ar trebui sa ne abtinem de la ceva. Insa, cand vine vorba de bauturi racoritoare cred ca sucurile proaspete din fructe sunt mult, mult mai bune decat orice gasiti pe piata in acest moment. Nu as schimba un pahar de suc proaspat stors cu absolut nimic alrceva. Despre beneficiile lor nu vreau sa va vorbesc acum, ci despre un suc pe care l-am descoperit in urma cu putini ani, dar care m-a cucerit de prima data.


Sucul din trestie de zahar, o bautura populara in India, este extras prin zdrobirea trestiei de zahar si se poate servi cu gheata sau fara, asa cum este sau cu diferite arome. Inainte de a consuma verificati conditiile de igiena ale standului cu suc.
Utilizari ale sucului din trestie de zahar,
- puteti folosi suc din trestie de zahar evaporat in loc de indulcitori pentru ceai sau cafea;
- amestecati frunze proaspete de menta, suc din trestie de zahar, suc de lamaie si apa minerala si veti obtine o bautura racoritoare foarte buna;
- utilizati sucul in locul zaharului rafinat atunci cand faceti dulciuri;
- se poate adauga si la carnea pentru gratar.
Ar trebui sa fie strict consumat in stare proaspata pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele pe care le contine.


In medicina populara sucul din trestie de zahar este folosit ca remediu pentru icter. Este o sursa bogata de fier, potasiu si calciu. Este o alternativa sanatoasa a bauturilor energizante si se foloseste pentru a maximiza performanta si rezistenta sportivilor. Previne si trateaza, durerea in gat, raceala si gripa. Are un indice glicemic scazut, care pastreaza organismul sanatos. Sunt studii care spun ca datorita naturii sale alcaline, ajuta in lupta impotriva cancerului, cu efecte pozitive in cancerul de prostata si al celui de san.


Hidrateaza  repede organismul expus la caldura prelungita si activitate fizica de durata. Intareste stomacul, rinichii, inima, ochii si creierul.
Sper ca v-am convins sa incercati macar o data acest suc minunat, iar daca credeti ca il puteti gasi si in Romania eu zic sa il cumparati.


Am scris acest articol special pentru Cristina, al carei blog este plin cu alternative sanatoase ale retetelor clasice, si pentru provocarea Virtual Hug, lansata tot de ea.
 
Dupa cum se vede fiicei mele ii place mult asa ca va provoc sa-l cautati in calatoriile voastre si sa-l incercati daca nu ati facut-o pana acum.


6 comentarii: