Web Toolbar by Wibiya

miercuri, 23 octombrie 2013

Tiramisu cu piure de castane

 
 
A venit timpul pentru dulcele Bucatarului Curajos care a fost propus de Bucate pe alese. Mimmi si Laura ne-au provocat sa facem Tiramisu cu piure de castane , o surpriza placuta pentru mine.
Iata-l in varianta mea.

 
 
 
 
Ingrediente: ( 5 portii )
 
30 piscoturi de sampanie
300 g castane pasate
500 g smantana grasa
5 linguri zahar
1 cafea espresso mica pentru crema
1 cafea espresso mare pentru piscoturi
1 lingura de cacao pentru decor
 
Preparare:
 
Puneti castanele pasate in vasul de la mixer.
 
 
 Adaugati zaharul si espresso-ul mic. Folosind un mixer de mana si amestecati pana cand totul devine o crema fina.
 
 
Adaugati smantana si amestecati ca totul se incorporeze bine.
 
 
 
Se inmoaie piscoturile in espresso-ul lung si se asambleaza prajitura. Piscoturile se inmoaie pe rand in momentul in care se folosesc nu inainte. Se pune un rand de piscoturi un rand de crema un alt rand de piscoturi apoi un alt rand de crema. Se pudreaza cu cacao. Se tine in frigider 2-3 ore si se mananca cu pofta.
 
Enjoy!
 

4 comentarii:

  1. Incredibila mi se pare prajitura asta!! Chiar vreau sa o fac, dar nu stiu cum sa pregatesc pasta de castane. Le fierb inainte sau cumpar gata preparata? O idee mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita. Castanele se fierb aproximativ 30 -40 min apoi le cureti de coaja si le dai prin masina de tocat carne. Daca pasta rezultata nu este indeajuns de fina le pui in tocatorul electric pana ajungi la consistenta dorita. Se gaseste piure de castane gata preparat de Fabrica de conserve Raureni dar este dulce si are o consistenta mai moale asa ca trebuie sa ai grija cat zahar si cafea pui. Te astept cu impresii.

      Ștergere
  2. ceva super, cu care nu m-am mai íntílnit, mácar cá sínt ín temá,, si totusi, nu am reusit sá mai vád undeva, acest fel de tiramisu,,GROZAV,,,,muuuuuuuuulte felicitári,MULTUMESC.!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc si eu pentru vizita si pentru aprecieri. Venind din partea cuiva care este in tema inseamna foarte mult pentru mine.

      Ștergere