Web Toolbar by Wibiya

luni, 2 noiembrie 2015

Melcisori cu scortisoara, nuca si dovleac


Nimic nu spune "bună dimineața" mai bine decât mirosul de melcisori cu scorțișoara. Iar acestia, cu dovleac  si topping cremos cu vanilie sunt absolut perfecti - foarte deliciosi! Fiti pregatiti, pentru ca toata lumea va dori reteta. 

Ingrediente:

pentru aluat

1/2 cana lapte
3 linguri unt topit
1 pac. drojdie uscata
3 1/2 masuri faina
2/3 masuri piure de dovleac
1 ou mare

pentru umplutura

115 g unt la temp. camerei
3/4 masuri zahar brun
2 linguri scortisoara
1/2 masura nuca macinata
un praf de sare

pentru topping

115 g crema de branza
1/2 masura zahar pudra
2 linguri de lapte
1 lingura extract de vanilie
un praf de sare

Preparare:

Se incalzeste laptele, atat cat sa fie cald la atingere. Se pune drojdia si se lasa 5 minute ca sa se activeze. Intr-un bol de mixer se pun restul ingredientelor pentru aluat apoi se adauga laptele si drojdia. Se amesteca totul la viteza medie pana cand aluatul devine neted si elastic, aproximativ 7-8 minute.


Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul aproximativ 2 ore.


Se transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 30-35 cm lungime 20 cm latime.


Se unge foaia cu cele 115 g de unt. Se amesteca zaharul brun cu scortisoara si nuca macinata si se imprastie peste aluat.


Se ruleaza aluatul si se taie in 15-16 bucati egale. Se pun bucatile cu partea taiata in sus intr-o tava la distanta una de alta. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa creasca pentru aproximativ 45-60 minute.


Se coc melcisorii in cuptorul incins la 180 C pana se rumenesc, aproximativ 20-25 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Oricum, cand sunt copti trebuie sa aiba o culoare maro aurie. Se lasa la racit. 
Intre timp se pregateste toppingul. Se pune crema de branza intr-un bol de mixer si se bate la viteza mare aproximativ 2 minute. Se adauga zaharul, laptele, vanilia si praful de sare. Se bate in continuare inca un minut.  
Crema astfel obtinuta se intinde pe fiecare melcisor.
Se servesc melcisorii calzi cu extra crema sau asa cum sunt.


Reteta este pentru provocarea Cutia Misterelor , gazduita de Maria . Am incercat sa folosesc cat de multe ingrediente am putut din lista propusa de ea, iar ca bonus, pentru ca ii place ideea de inghetata la gura sobei, urmeaza si o reteta de inghetata cu dovleac.

Un comentariu:

  1. Splendid de-a dreptul! Le si simt aroma, chiar de nota 20! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere