Web Toolbar by Wibiya

marți, 3 septembrie 2013

Negresa cu ananas

 
 
Imi plac foarte mult prajiturile cu ciocolata, iar negresa se gaseste printre favorite. Astazi m-am gandit sa schimb putin clasica reteta. Am inlocuit ciocolata cu cacao si am adaugat ananas, dar se pot adauga multe alte fructe (pere, coctail de fructe, zmeura, capsuni si orice altceva va place).  
Iata reteta mea.

 
Ingrediente:
 
1 cutie de ananas in sirop scurs (pastrati 2 linguri de sirop)
150g ulei de cocos (eu am ales sa folosesc uleiul de cocos, este mai sanatos dar puteti pune unt sau margarina)
65g cacao pudra
450g zahar
4 oua
1 lingurita extract de vanilie
165g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 cana de nuci
un praf de sare
 
Preparare:
 
Incalziti cuptorul la 180 C. Puneti uleiul de cocos intr-o cratita la foc mic (la temperaturi sub 24 C se solidifica). Adaugati cacao, opriti focul si amestecati bine. Adaugati zaharul, ouale si cele doua linguri de sirop pe care le-ati pastrat. Amestecati pana obtineti o compozitie uniforma. Se adauga apoi faina, praful de copt si sarea. Cand acestea sunt bine incorporate se pune si ananasul taiat in bucatele si nucile.
Turnati compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 13"x9" in care ati pus hartie de copt. Se da la cuptor pentru 45 minute sau pana cand prajitura se desprinde de partile laterale ale tavii. Lasati prajitura sa se raceasca si enjoy :)
 

Un comentariu:

  1. Deja imi ploua in gura.
    Felicitari.

    Poti arunca un ochi si aici sa vezi hainele realizate de un designer roman ?
    http://www.a03art.com

    RăspundețiȘtergere