Web Toolbar by Wibiya

miercuri, 11 septembrie 2013

Otetul balsamic (Balsamic vinegar)



 
 
 
Otetul balsamic este un tip de otet de origine italiana, care a fost fabricat pentru prima data in orasul Modena in urma cu mai mult de 900 de ani. Cu toate ca a fost făcut in urma cu 900 ani aceasta nu a cunoscut popularitate in afara zonei Modena decat in ultimii douazeci de ani.


Otetul balsamic se face din suc de struguri albi, care se concentreaza prin fierbere pana devine brun, apoi este lasat sa se evapore pana va pierde o treime din volum si apoi lasat sa se invecheasca in butoaie de lemn pentru o perioada de cel putin 12 ani pana la 100 de ani in unele cazuri. Cresterea duratei de invechire aduce cu sine si cresterea preturilor. Otetul balsamic nu este considerat vin. Pretul este mai mare decat pretul otetului normal dar cantitatea utilizata in mancare este mult mai mica decat cea de otet normal. Are un gust distinctiv si este folosit in sosuri reci, poate fi amestecat cu putin ulei de masline ca un substitut pentru unt si servit cu paine proaspata inainte de masa. Otetul balsamic este, de asemenea, utilizat ca ingredient pentru sosuri calde cu carne si pui, folosit si la marinarea acestora. De asemenea, se foloseste pentru a decora feluri de mancare carora le adauga arome unice si distinctive.

Otetul balsamic a fost initial disponibil doar pentru nobilii societatii, dar cu trecerea timpului a devenit disponibil si in magazinele locale. Otetul balsamic este invechit in butoaie din diferite tipuri de lemn, fiecare tip impregnand aroma sa proprie.
Data viitoare cand  veti selectarea otet balsamic verificati eticheta pentru a vedea cum a fost invechit si pentru cat timp.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu