Web Toolbar by Wibiya

joi, 30 august 2012

Orez aromat

Asa cum v-am promis am sa postez azi reteta pentru orezul aromat folosita ca garnitura la puiul cu mere. Este foarte simpla si gustoasa.
Pentru aceasta reteta am folosit orez basmati pentru ca dintre toate varietatile de orez cu bobul lung acesta este cel mai bun.

Ingrediente (8 portii):

2 cani orez basmati
2  1/2 cani apa
putin unt(nu este nevoie de prea mult unt pentru ca orezul este foarte aromat)
2 betisoare de scortisoara
5,6 pastai de cardamom
10 cuisoare
sare dupa gust






Preparare

Se spala bine orezul si apoi se lasa in apa timp de o jumatate de ora. Se pune apa, untul, sarea si condimentele la fiert. Dupa ce au dat in clocot mai lasati-le sa fiarba timp de 5 minute apoi adaugati orezul scurs de apa si acoperiti cu un capac care se potriveste foarte bine cu cratita. Daca nu aveti folositi folie de aluminiu. Cand a dat primul clocot reduceti flacara la minim si puneti sub cratita o tabla. In acest fel orezul nu se va prinde sau afuma. Gatiti-l pentru 20-30 minute. Opriti flacara si lasati-l pana in momentul servirii. Se serveste cald. Inainte de a-l pune pe platoul de servire rasfoiti-l cu o furculita.


Asta este tot. Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Arată foarte bine! Cred că o să încerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna! tocmai am descoperit blogul tau si pot sa-ti spun ca-mi place foarte mult. am si eu un blog culinar cu retete de tot felul si pt. toti. in ultima vreme ma axez pe retete cat mai sanatoase, rapide si simple. te-ar interesa sa ne citim reciproc, eventual sa ne promovam reciproc?
    http://adniasblog.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere