Web Toolbar by Wibiya

joi, 10 aprilie 2014

Cum te ajuta terapia Impulser

Am stat mult sa ma gandesc daca sa scriu despre acest subiect sau nu. Stim cu totii ca termenul de medicina alternativa si complementara se refera la orice forma de medicina care se afla in afara medicinei clasice practicate de majoritatea doctorilor, azi. De asemenea medicina alternativa si complementara cuprinde aspecte ale unei vieti sanatoase care se concentreaza pe preventie, miscare, nutritie, practic un stil de viata care ne trimite inapoi in timp, care ne intoarce cu fata la natura si la toate beneficiile pe care aceasta le ofera. Asta nu inseamna ca sunt impotriva medicinei clasice, doar ca, uneori, uitam sa folosim ceea ce avem langa noi. Nu bem ceaiuri si sucuri naturale ci preferam sa dam banii pe o sticla de cola, uitam sa facem miscare, chiar ne suparam daca nu gasim un loc de parcare in fata scarii blocului, iar de aici pana la problemele de sanatate pe care, daca suntem mai putin norocasi, le vom avea mai tarziu sau mai devreme nu este decat un pas.
Eu, din pacate, am vazut unde te duce un stil de viata nesanatos prin doua evenimente care m-au marcat foarte mult - cel mai recent, in ianuarie acest an, cand mi-am pierdut tatal, prea devreme, din cauza unor probleme la inima care au dus la un accident vascular ce a fost fatal pentru el. Iar celalalt eveniment nefericit s-a intamplat acum doi ani, in martie 2012, cand soacra mea, a suferit tot un accident vascular ce a dus la paralizia partii stangi.
Despre asta as vrea sa va vorbesc putin pentru ca, desi, doctorii care practica medicina clasica ne-au spus ca nu se mai poate face nimic, avand in vedere varsta si faptul ca accidentul vascular a dus la pierderea functionarii unei jumatati a creierului, totusi cu ajutorul magnetoterapiei, dupa numai 12 sedinte pe care le-a facut intr-un centru medical ce practica medicina alternativa incepuse sa paseasca destul de bine. Din pacate am inceput acest tratament prea tarziu si intr-un moment in care am aflat ca sufera si de cancer la plamani, iar doctorii ne-au sfatuit sa renuntam la terapia prin camp magnetic, care, desi, nu are efecte secundare se impun totusi cateva masuri de precautie asa ca nu ne-au mai recomandat folosirea terapiei magnetice in cazul ei. Progresele pe care le facuse s-au dus, pentru ca noi ne-am concentrat mai mult pe confortul ei fizic si nu am mai exersat cu ea mersul.
Pentru ca un astfel de tratament, la cererea pacientului, nu era suportat din asigurarile de sanatate si era foarte scump sotul meu a cumparat, la recomandarea doctorilor, un generator de camp magnetic care putea fi folosit si acasa. Pana la urma pretul era acelasi. Gasirea unei companii bune si de incredere de la care poti achizitiona aceste dispozitive este un lucru foarte important, mai ales ca nu sunt deloc ieftine (datorita materialelor, a tehnologiei folosite dar si a investitiilor foarte mari in cercetare) si iti vine sa cumperi un produs de substitutie care arata precum originalul pretul fiind insa mult mai mic.
Cand a sosit aparatul noi deja aflasem ca ea are cancer si nu il mai poate folosi, dar sotul meu a decis sa-l pastreze si sa il foloseasca el pentru ca citise ca este bun si pentru durerile articulare si dureri de spate.  Si il foloseste, durerile s-au ameliorat, in unele locuri au disparut, iar dispozitivul a devenit prietenul lui cel mai apropiat, pe care il foloseste de 2-3 ori de zi, in functie de timpul liber pe care il are, cate 10-15 minute. Tot atunci a mai cumparat si o lampa cu lumina polarizata care a devenit aliatul meu impotriva durerilor de cap.
Am scris acest articol pentru ca vreau sa va indemn la moderatie, sa va dau un exemplu clar ca aceste practici ale medicinei alternative ce dateaza de sute sau mii de ani sunt chiar folositoare si ca puteti apela la ele cu incredere, singura precautie care trebuie avuta in vedere este furnizorul acestor produse. Nu trebuie sa va lasati pacaliti de pretul mic al produselor contrafacute care iti induc o stare de bine artificiala, confundata de multe ori cu starea pe care o dau produsele originale, iar daca vreti sa achizitionati un dispozitiv de generare al campului magnetic sa stiti ca merita investitia.

4 comentarii:

  1. Nu am un site sau blog. Am pus un URL legat de acest subiect. Cred ca trebuie sa-mi fac si eu un blog, insa nu prea am timp sa scriu. Cand am timp de net, caut lucruri utile pentru mine si familia mea. Te felicit pentru acest subiect. Trebuie sa avem cat mai multe pareri sa ne dam seama de unele lucruri. Bunica mea are un astfel de dispozitiv si este foarte incantata. Am fost socat sa vad ca-l tine noapte in pat, langa ea, pe locul bunicului care nu mai este printre noi. Am facut sport si am o problema cu genunchiul. Bunica m-a chemat sa fac cateva sedinte, insa timpul nu mi-a permis. O sa va spun, dupa ce reusesc sa fac, ce s-a intamplat. Toate bune si frumoase si Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mutumesc mut pentru feedback. Te astept cu vesti bune. Sanatate multa!

      Ștergere
  2. Felicitari Cerasela...ma bucur ca macar tu te-ai inscris...la mine timpul este ff limitat si nu mai am cum sa fac si asta dar..m-as bucura tare ca articolul tau sa fie printre cele premiate!
    Te pup si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa zic prea multe de saltea. atit pot zice ca cei de la impulser nu sint serioși deloc

    RăspundețiȘtergere