Acest fel de mancare este foarte usor de facut dar si foarte delicios. Va salveaza oricand sunteti grabiti si trebuie sa gatiti ceva. Traditional este facuta cu aluat pentru tarte insa de data asta am folosit aluat foietaj.
Iata ce va trebuie.
La noi in casa este o regula, doua zile pe saptamana avem peste la cina. De data asta am pregatit ceva cu adevarat delicios, ceva ce nu mai facusem inca, rulouri cu somon si spanac. Sursa mea de inspiratie a fost somon in crusta cu sos de ardei de pe blogul Paulei ( Enjoy Dessert ) care va gazdui si parada Provocarii Secrete .
Iata reteta.
Prima data cand am gustat acest risotto nu am stiut ce sa cred. In meniu era la sectiunea fel principal nu la desert, dar cum imi place sa incerc tot ce este nou pentru mine am comandat o portie. Mi-a trebuit o singura inghititura ca sa ma indragostesc de el.
Valentine's day - va place sau nu aceasta sarbatoare eu zic sa profitati de ea. Pregatiti un desert usor si rapid (de ciocolata - nu da niciodata gres) si un decor sugestiv care sa-i transmita ce va doriti. Eu am vrut sa-i sugerez ca mi-as dori o vacanta romantica la Paris (de data asta fara copii) si sa stiti ca a inteles mesajul mai ramane sa vad cand se va concretiza. Iata reteta desertului pe care l-am pregatit eu.
Ce ziceti daca ati incerca aceasta salata minunata, nu va trebuie decat cateva ingrediente pe care sunt sigura ca le aveti in casa, mazare congelata, ceapa, praz, menta proaspata. Nu va trebuie neaparat o reteta, o faceti dupa gustul vostru. Eu va dau totusi cantitatile ca sa va puteti inspira.
Iubesc clatitele in orice varianta si oricum s-ar numi ele, asa ca nu ezit sa le fac in diverse combinatii. Prima reteta de pe blog este tot o reteta de clatite arabesti pe care ei le numesc khataif asa ca nu am ezitat sa raspund provocarii, lansate de Iuliana pentru bucatarul curajos al lunii februarie, sa facem pancake cu suc de portocale.
Aceste fursecuri delicioase sunt rezultatul unui esec. Am vrut sa raspund provocarii lansate de Kadia pentru Bucatarul Curajos de luna trecuta si sa fac pentru prima data macarons. Din pacate am facut o gresala, pe care nu ar fi trebuit sa o fac, si totul s-a transformat in altceva. Asa ca am mai adaugat ceva la reteta originala si a iesit ceea ce vedeti.