Web Toolbar by Wibiya

vineri, 31 iulie 2015

Tarta cu crema de lamaie, ciocolata alba, ricotta si fructe de sezon


Am sa dedic aceasta tarta unui blog frumos, plin de retete apetisante, care daca nu stai bine cu stapanirea de sine te descoperi dupa cateva ore cu o farfurie cu prajituri in fata. Blogul cu pricina este al Laurei Nechita Laura's Sweets , iar ideea mi-a venit cand am vazut ingredientele   propuse de ea  pentru provocarea Cutia Misterelor din iulie. De ce ii dedic ei aceasta reteta, pai mai intai pentru ca atunci cand intru pe blogul ei dau cu ochii de acest cheesecake padurea neagra si in al doilea rand datorita acestor biscuiti cu mac si lamaie . 
Daca vreti sa vedeti ce a stans pentru parada lunii intrati pe blog si veti gasi numai bunatati. 
Nu va mai spun nimic si va dau reteta tartei mele.

Ingrediente:

O crusta pentru tarta (gasiti reteta si trucuri pentru o tarta perfecta aici)
350 g ricotta
100 g ciocolata alba
150 g crema de lamaie (lemon curd)
fructe de sezon

pt crema de lamaie aveti nevoie de:

3 oua mari
250 g zahar
3 lamai mari (sucul si coaja)
75 g unt la temperatura camerei

Preparare:

Se incep pregatirile pentru tarta cu o zi mai devreme. Se coace crusta, se pune ricotta intr-un tifon la scurs peste noapte si se face si lemon curd-ul, care trebuie lasat sa se raceasca bine.
Pentru acesta din urma se pun ouale, zaharul si sucul de lamaie intr-un vas, pe bain-marie. Se amesteca compozitia continuu pana cand se ingroasa (nu trebuie sa fiarba, trebuie doar sa fie foarte fierbinte ca sa se lege). La sfarsit se adauga untul si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine ca sa se incorporeze bine untul.

 

Se pune intr-un borcan si se acopera cu capacul, apoi se da la frigider peste noapte. Cand se va raci va fi mult mai tare. Pentru aceasta tarta nu veti folosi toata cantitatea de lemon curd, dar il puteti pastra in frigider pentru o saptamana (la mine asta este maximul, din motive bine intemeiate ;) )


A doua zi se prepara umplutura pentru tarta. Se pune ricotta scursa intr-un bol de mixer si se amesteca de cateva ori, se toarna apoi putin cate putin curd-ul de lamaie si se amesteca pana se incorporeaza toata. La sfarsit se pune ciocolata alba topita la bain-marie si cu miscari de jos in sus se amesteca cu restul ingredientelor.


Crema astfel preparata se pune in coaja de tarta, se niveleaza si se pun  fructele de sezon. Se da la frigider pentru 2 ore si se mananca cu multa placere. 

Enjoy!


Cum v-am spus la inceputul articolului reteta nu este doar pentru provocarea misterioasa. Este si o imbratisare virtuala pentru Laura si ale ei dulciuri care m-au facut sa inghit in sec si participa la provocarea Virtual hug gazduita de Loredana - Un ingeras de fata

marți, 28 iulie 2015

Crusta pentru tarta



Suntem in plina vara si pietele sunt pline de o multime de fructe proaspete care arata bine. Ce desert rapid am putea face cu ele, bineinteles ca o tarta cu fructe de sezon.  Am gasit de multe ori la cofetarii sau am mancat pe la diferite petreceri tarte ce iti luau ochii de frumoase ce erau, dar cand gustam din ele eram pur si simplu dezamagita de crusta umeda, crema de patiserie cleioasa si fructele fara gust. Am incercat multe retete si mi-am dat seama ca reusita unei tarte nu sta neaparat in folosirea unei retete sau a alteia ci este mai mult o chestiune de tehnica. Acest desert este foarte usor si cred ca important este sa acordam atentie, sa preparam cu grija fiecare element in parte.
In primul rand crusta. Este foarte important ca aceasta sa fie maro aurie, nu alba, nu bej ci maro aurie, nu trebuie sa iti fie frica sa o coci pe deplin, abia atunci gustul untului va fi scos in evidenta. Daca nu o coaceti suficient va avea o aroma fainoasa si se va lipi de gura ca un lipici. 
Pentru ca crusta de tarta sa samana tare, sa nu se rupa, ea trebuie consolidata. Folosesc mai multe metote pentru a proteja coaja de sucurile fructelor sau a cremei de patiserie. 
Una din metode - dupa ce scot crusta din cuptor o las sa se raceasca 3 minute apoi, cat este inca calda, o ung cu albus de ou batut putin ca sa se sparga. 
O alta metoda - ung coaja cu gem de caise dupa ce aceasta s-a racit bine.
Iar ultima metoda - ung coaja cu un strat subtire de crema din faina de migdale, unt si zahar. 
Toate aseste metode nu influenteaza gustul tartei, dar au rolul de a o proteja. 
Al doilea element al unei tarte cu fructe este crema. Daca folositi crema de patiserie poate cel mai potrivit ar fi sa o faceti cu amidon si apoi sa o amestecati cu frisca proaspata pentru a nu fi cleioasa si densa. Un alt mic truc. Dupa ce crema de patiserie s-a racit amestecati-o cu mixerul de cateva ori si apoi incorporati incet frisca. 
Ultimul element al unei tarte sunt fructele. Alegeti fructe pline de arome si dulci dar care sa fie ferme. Incercati sa folositi fructe de sezon. La inceputul verii folositi cirese, caise, capsuni, fructe de padure, apoi piersici, struguri, prune, iar iarna, atunci cand fructele proaspete sunt limitate, folositi mere dulci, pere suculente, citrice sau fructe tropicale, kiwi, mango, ananas.
Un alt aspect important este grosimea aluatului. Daca faceti o tarta mare, de 20-23 cm, grosimea aluatului ar trebui sa fie de 6-7 mm pentru a sustie greutatea mare a umpluturii. La mini tarte o crusta mai subtire este foarte buna. Nu in ultimul rand finisati tarta cu o glazura dulce de obicei gem de caise pentru ca tarta voastra sa arate elegant si atragatoare si nu in ultimul rand glazura aceasta ajuta la conservarea fructelor pastrand aspectul proaspat pentru mai mult timp. Gemul de caise trebuie incalzit putin si apoi trecut printr-o sita.
Daca ati citit cu atentie sigur ati invatat cate ceva, iar daca stiti si alte trucuri va rog sa mi le spuneti si mie, oricand poti invata ceva. 
Pentru ca acest articol nu este complet daca nu pun si reteta pe care o folosesc cel mai des  am sa inchei cu ea.

Ingrediente:

200 g faina
115 g unt la temperatura camerei
50 g zahar
1 ou mare batut usor
un praf de sare

Preparare:

Amestecati faina cu praful de sare. Intr-un bol, separat, mixati untul cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugati putin cate putin oul batut usor si mixati pana se incorporeaza complet. Adaugati faina, toata o singura data, si amestecati pana cand totul se aduna si formeaza o minge. Presati aluatul, acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider 15-30 minute pana se intareste.
Ungeti forma de tarta cu unt sau ulei. Presarati blatul de lucru cu putina faina si incercati sa intindeti aluatul cat mai uniform intr-o forma rotunda. Transferati aluatul in forma de tarta si presati bine. Cu sucitorul indepartati surplusul de aluat de pe marginile formei. Intepati aluatul din loc in loc cu furculita. Acoperiti cu folie de plastic si puneti-l in congelator pentru 15 minute. 




In acest timp preincalziti cuptorul la 200 C. Scoate-ti tarta din congelator, puneti in interiorul formei o hartie de copt si peste hartie greutati ceramice pentru copt sau boabe de fasole ori naut si introduceti tarta in cuptor. Dupa 5 minute reduceti temperatura la 180C si coaceti pentru 15 minute. Scoateti hartia de copt impreuna cu greutatile ceramice sau boabele de fasole si continuati coacerea pana cand crusta pentru tarta capata o culoare maro aurie.
Asta este tot sper ca v-a fost de folos acest articol si astept sa imi spuneti cum v-au iesit tartele. 

Enjoy!



joi, 23 iulie 2015

Mocktail de rodii


Cui nu-i plac cocktail-urile de fructe, dar pentru ca este prea cald pentru a bea alcool in aceasta perioada am venit cu o solutie dulce. Dupa parerea mea nu exista niciun motiv sa va abtineti de la bauturi gustoase doar pentru ca nu vreti sa beti alcool. Acest mocktail de rodii te implora sa il incerci. Este potrivit pentru orice ocazie, prieteni in vizita, o petrecere in familie, mese festive, o aniversare, cateva minute de relaxare pe care ni le oferim intr-o zi aglomerata sau doar pentru a potoli setea. 

Ingrediente:

30 ml suc de lamaie
30 ml suc de portocale
120 ml suc de rodii
500 ml cidru de mere
un pahar plin cu gheata sparta

Preparare:

Daca aveti un shaker mare puneti gheata impreuna cu sucul de lamaie, de portocale si de rodii si amestecati bine. Daca nu aveti shaker puteti folosi un borcan cu capac. 
Strecurati amestecul in doua pahare si completati cu cidru de mere. 
Ca sa faceti sucul de rodii puneti semintele bine curatate de pielite intr-un storcator de fructe. Daca nu aveti storcator il puteti face si in blender si apoi strecurati lichidul ca sa eliminati semintele.
Este foarte simplu de facut si foarte bun. Incercati si voi acest mocktail de rodii. 
Daca doriti varianta cu alcool inlocuiti cidrul de mere cu vin spumant.

Enjoy!

miercuri, 22 iulie 2015

Rosii umplute


O reteta foarte simpla, dar extrem de aromata numai buna pentru vara cand gasiti rosii proaspete si frumos coapte. Este perfecta pentru un pranz sau o cina in familie. 

Ingrediente:

8-10 rosii potrivite ca marime
1/2 kg carne de vita tocata
1 cana orez fiert
1 lingurita ienihabar
1 varf de lingurita curcuma
1/4 cana ulei
2 linguri pasta de tomate
4 catei de usturoi
1 ceapa potrivita
1/4 cana patrunjel si menta tocate marunt
2-3 crengute de cimbru
2-3 cepe lungi
sare si piper dupa gust

Preparare:

Se aleg rosii ferme si foarte bine coapte. Se taie un capacel si se scoate miezul (acesta se pastreaza pentru ca va fi folosit la sos). Se sareaza putin si se pun cu gura in jos pe un prosop curat sa se scurga toata apa din ele. 
In acest timp intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul, usturoiul curatat si tocat marunt si ceapa tocata si ea cat mai mic posibil. Se prajesc putin pana isi dezvolta aroma apoi se pune carnea tocata si se prajesc impreuna pana cand carnea a prins o culoare maronie si toata apa lasata s-a evaporat. 
Se pun condimentele (ienibaharul si curcuma) si se amesteca bine. Se pune orezul fiert si verdeata tocata, mai putin cimbrul si se amesteca pana se incorporeaza. 
Cu acest amestec se umplu rosiile (nu uitati de capacel, nu este obligatoriu dar arata bine). Se pun rosiile umplute intr-o tava sau vas de yena, se toarna cu grija sosul de rosii si se pun crengutele de cimbru printre ele. Pentru ca rosiile sa stea bine se pune printre ele ceapa lunga taiata in jumatate sau in sferturi in functie de marime.
Ca sa faceti sosul se pune miezul de la rosii impreuna cu pasta de tomate intr-un tocator electric. Se dau cateva pulsuri pana se omogenizeaza, se potriveste de sare si piper.
Tava cu rosiile umplute se da la cuptorul incins la 180C pentru 15-20 minute.
Se servesc fierbinti.

Enjoy!


miercuri, 15 iulie 2015

Bastonase din aluat de pizza


Acum vreo doua zile am planuit sa fac pizza. Cum vorba "planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ" e adevarata, treburile s-au schimbat pentru ca socrul meu a comandat niste sandvisuri calde cu ficat (preferatele lui). Asa ca am ramas cu aluatul de pizza facut. Acum aveam varianta sa-l pun in frigider si sa-l fac a doua zi. Pentru ca aveam niste pasta de anghinare (cred ca ar trebuii sa scriu reteta asta pe blog ca e tare buna) mi-am zis ca n-ar stica sa fac niste bastonase din aluatul de pizza.

Ingrediente:

1 1/2 cana faina (aprox.300 g)
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
100 ml apa calduta
1/2 lingurita sare
sare grunjoasa, seminte de susan si seminte de negrilica

Preparare:

Se amesteca drojdia cu zaharul si apa calduta. Se lasa vreo 5 minute sa se activeze drojdia. Se amesteca faina cu sarea intr-un castron incapator. Se pune apa cu drojdia si uleiul de masline pesta faina si se amesteca pana devine un aluat omogen. Se pune coca pe blatul de lucru pudrat cu putina faina si se framanta 5-10 minute. Se unge cu ulei un alt castron si se pune coca framantata la crescut pana isi dubleaza volumul (cca. o ora).
Dupa o ora am intins coca intr-o foaie de 5 mm grosime si cu un cutter pentru pizza am taiat bastonase de 2 cm grosime si 10 cm lungime. 
Se rasucesc bastonasele si se pun intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.
Se presara seminte de susan, seminte de negrilica si sare grunjoasa peste fiecare bastonas.



Se pune tava in cuptorul incins la 180C si se lasa la copt pana capata o culoare aurie (verificati dupa vreo 15 min.).

Se pot servi cu pasta de anghinare, pasta de linte cu ciuperci si masline , humus , salata de vinete sau salata de vinete arabeasca .               

Dedic aceasta reteta Claudiei - Bucate, vorbe si arome, un blog frumos si apetisant pe care l-am descoperit de curand ca o imbratisare virtuala in cadrul provocarii Virtual hug gazduita de Monica.

Enjoy!





luni, 13 iulie 2015

O mica istorie a ceaiului si un concurs


Se spune ca ceaiul a fost descoperit din intamplare de imparatul Shen Nong in 2737BC. Potrivit legendei, intr-o zi, dupa masa, imparatul se relaxa in gradina in timp ce servitorul lui fierbea niste apa intr-o oala. In acest timp, cateva frunze dintr-un copac din apropiere au cazut in oala, iar apa si-a schimbat culoarea. Fiind un om de stiinta (conform legendei), imparatul a fost curios si a incercat bautura. Si-a pus putin din apa intr-un pahar si a constatat ca acesta era revigorant. Astfel a fost descoperit ceaiul si a intrat in viata noastra de zi cu zi.

Legenda indiana, insa prezice un alt inceput. Se spune ca, in al cincilea an din cei sapte ani fara somn ai lui Buddha, acesta a inceput sa simta ca oboseala il copleseste. A smuls cateva frunze dintr-un copac din apropiere si le-a mestecat. Instantaneu, oboseala a disparut. Copacul s-a intamplat sa fie un arbore de ceai salbatic si ceaiul a intrat in dieta oamenilor

Ceaiul a ajuns in Egipt spre secolul al 16-lea AD, trecand inainte prin Pakistan, Peninsula Arabica si Turcia. De atunci, a devenit o parte a culturii egiptene.

Obiceiul de a avea un ceai de după-amiaza a fost preluat de la beduini si este servit cu lapte, lamaie si indulcit. Egiptenii, de obicei, il numesc "Mazboot", ceaiul mai degraba este fiert decat infuzat si este saturat cu zahar, nu prea tare dar nici prea slab. In loc de cani, acest tip de ceai este servit doar in pahare. Acesta e ritualul perfect de a avea ceai in Egipt.

De obicei, dupa mese grele se prepara o versiune domestica de ceai cu menta sau "Chai bil na'na " foarte racoritor pentru stomac. Menta poate fi folosita proaspata sau uscata.

Un alt ceai foarte popular este bautura Hibiscus sau Karkaday, o bautura limpede, roșu aprins, care este buna pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Se prepara adaugand flori de hibiscus uscate in apa, apoi zahar si poate fi servit cald sau rece. Este calmant pentru sistemul nervos.

Cum sotul meu este egiptean ceaiul a devenit, ca si cafeaua, o obisnuinta de fiecare zi. Pentru ca ei il beau in cani mici de sticla mi-am dorit mereu un set pentru ceai, original, din portelan si am gasit ceva care mi-a placut tare mult chiar aici  

Pe site sunt o multime de produse pe placul oricarui iubitor de ceai si cafea si nu numai. Au niste rame si albume foto foarte frumoase si ceva ce mie mi-ar trebui cu siguranta, cuier pentru chei (niciodata nu stiu unde pun cheile, asa le-as gasi repede :) )

Cum v-am spus mi-a placut acest magazin virtual si impreuna cu ei v-am pregatit o surpriza.

Saffron & Dates si CHINASTORE va invita la


CONCURS


premiul consta intr-un set ceai pentru o persoana, compus din ceainic cu capac, ceasca si farfuriuta din portelan.







Conditiile de participare la concurs:

1.
sa dai like si share public la poza de concurs (adică aici )
2. sa dai like la pagina de Facebook a sponsorului "chinastore.ro" (adica aici )
3. sa dai like la pagina de Facebook Saffron & Dates (adica aici )
4. sa lasi aici, pe blog, un comentariu in care sa scrii, numele contului de Facebook cu care participi la concurs, link-ul care arata ca ai distribuit poza de concurs si sa ne spui ce produs iti place din categoria "Seturi Ceai si Cafea"   de la www.chinastore.ro ?

Mentiuni


- comentariile care privesc acest concurs lasate pe Facebook nu se vor lua in considerare pentru inscriere
- neindeplinirea tuturor celor 4 conditii de mai sus atrage dupa sine eliminarea din concurs - concursul se desfasoara in perioada 13.07.2015 – 26.07.2015 ora 24,00
- tragerea la sorti a numelui castigator se va efectua cu ajutorul random.org, si acesta va fi anuntat pe site si pe pagina de Facebook in data de 27.07.2015
- premiile vor fi expediate de catre sponsor numai pe teritoriul Romaniei.




Bafta tuturor!


Update 27.07.2015

Multumesc tuturor pentru participare, multumesc si sponsorului CHINASTORE. Asta este lista cu cei care au participat.


11.       Ionela Mihai
22.       Avramescu Evelina Mihaela
33.       Ungureanu Lidia
44.       lucica samoila
55.       Adina Ciocalau
66.       Barcer Mihaela
77.       Mirel Lebada
88.   Bya Ralu
99.      ungureanu gabriela
110.   Mihaela Durac
111.   Mihaela Calmatuianu
112.   Yady Deea
113.   Ralu River
114.   Ghizdavu iuliana
115.   Simo Florina
116.   Gabriela Gabriela Gabriela
117.   dan si Adriana
118.   Laura Sb
119.   Margareta Cismasiu
220.   Adina Gavriloi
221.   MARIA ENE
222.   CRISTINA BALA
223.   Bleotu Macrina
224.   Enea Daniela
225.   Janeta Ivan
226.   Anca Gabriela Lupu
227.   Daiana Vereb
228.   Oana Maria
229.   Trica Viorica
330.   Rodica Granpier
331.   Mina Hermina
332.   ioana.alexandrescu
333.   Ioana Oana COana;
334.   Iulia Sava
335.   monika erzsebet
336.   Rotaru Gabriela Tatiana
337.   Nelu Ivan
338.   Lia Maria Grozi
339.   ana maria Mutu
440.   adriana.lautarescu
441.   ion.oprea
442.   Alice Ciobanu
443.   Maria Elena
444.   Izsabell Milea
445.   Irene First
446.   Claudia Baban
447.   daniel Adrian
448.   Paula Gafitescu
449. Claudia dyamars
550.  Mirela-Liliana Ion.
551. caroline maria
552. Astancai Mihaela
L53. Lacramioara Lebada
554.  nadia alina candrea



Pentru ca random.org nu a mers azi am efectuat extragerea cu mathgoodies.com .


Minunatul set de ceai Shabby Blue a fost castigat de nr.34   Iulia Sava. Felicitari!!!
Stati aproape pentru ca in august ajung in Romania si nu vin cu mana goala. V-am pregatit mai multe surprize.


miercuri, 8 iulie 2015

Miscarea face bine


A fost odata ca niciodata, inainte de calculatoare, internet, jocuri video, cand copiii obisnuiau sa se joace afara, la aer curat, in ploaie, printre gandaci, rame si alti copiii cu nasul si genunchii juliti. Indiferente daca am copilarit la tara sau la oras, noi, "generatia cu cheia la gat" ne vom aminti mereu de jocurile copilariei.

Uitati putin de grijile vietii de adult si rememorati impreuna cu mine cateva din jocurile care ne tineau afara pana in noapte.

Eram nesupravegheati si pe cont propriu iar imaginatia noastra prospera din cauza asta. Eram regi, printi, cavaleri sau slugi, vanatori sau rate, ne calcam pe picioare, jucam baba oarba, sotronul sau oina.

Si ca la orice joc ce implica doua echipe, o buna parte din timp il pierdeam cu alesul echipelor, ca jocul sa fie echilibrat. Cautam bucati de caramida ca sa trasam careul si cercul din mijloc si recuperam mingi, in rasetele adversarilor, de prin tomberoane sau de pe acoperisurile centralelor termice sau fugeam de mancam pamantul daca se intampla sa spargem cate un geam.

Imi aduc aminte si acum textele pe care le spuneam daca eram mai multi copii si doar unul trebuia sa inceapa jocul. Ne puneam in cerc si spuneam diferite versuri, iar cel la care se termina poezia iesa din cerc. Ultimul ramas incepea jocul.

Va mai amintiti?


Din oceanul Pacific
A iesit un peste mic,
Si pe coada lui scria:
Iesi afara dum-nea-ta



Iesi papucule de sub pat
Iesi papucule iesi
Sa mananci si tu ciresi
Iesi papucule iesi.





Ciresica are mere


Ciresel vine si cere
Ciresica nu se-ndura
Ciresel vine si fura
Cate mere a furat Ciresel cel gogonat?



Totusi cel mai drag joc pentru mine a fost saritul corzii, eram destul de buna la saritul "cifrelor", acum nu cred ca mai sunt in stare.

Imi aduc aminte ca imi placea sa merg cu bicicleta, aveam una cu trei roti (era pentru copii mari), nu eram foarte mica cred ca aveam in jur de 10 ani, si ma plimbam cu ea, iar sora mea cu una pe doua roti. Nu am reusit niciodata sa merg pe o bicicleta cu doua roti. Chiar si acum cand mai inchiriem, eu tot una cu trei roti iau.

Din pacate copilaria lipsita de griji si creatie a plecat. Copiii de azi prefera sa stea in fata unui calculator sau sa se joace pe playstation sau Wii in loc sa iasa afara si sa simta bucuria fiecarei guri de aer proaspat pe care o inspira.
Noroc ca mai sunt activitati in aer liber ca si cea mai mare ora de sport de sambata, 11 iulie, din Brasov, Piata Sfatului sau urmatoarea ce se va desfasura pe 1 august la Mamaia.







Miscarea face bine, intrarea este libera, vor fi si concursuri cu premii, iar daca iti pasa si de sanatatea altora, nu doar de a ta, inscrie-te la crosul de seara " Miscarea face bine" pentru ca taxele de inscriere vor merge catre copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Daca esti din Brasov nu pierde ocazia, daca nu locuiesti in Brasov si ti-ai propus sa petreci weekendul in aer liber iata o idee buna. Gasesti toate informatiile de care ai nevoie la link-urile de l-am pus mai sus.

Nu uita miscarea face bine, profita de aceste evenimente.


marți, 7 iulie 2015

O noua tehnologie de ultima generatie




07.07.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

O nouă tehnologie de ultimă generație,
pentru învățarea limbii engleze, ajunge în România

            Grupul Educațional Internațional Helen Doron a lansat, în cadrul Conferinței Internaționale a Francizaților 2015, care a avut loc în Dubrovnik (Croația), noi tehnologii hi-tech menite să-i ajute pe copiii din întreaga lume să învețe mult mai ușor limba engleză. Noile aplicații au ajuns deja în România, la Centrele Helen Doron English și folosesc tehnologia realității augmentate, cu scopul de a suplimenta eficiența materialelor de învățare.
            Realitatea augmentată (AR) este una dintre cele mai recente apariții ale noilor media, care animă, cu sunet și video,  o imagine statică de pe o pagină clasică, prin scanarea acesteia cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon inteligent. Această tehnologie permite copilului să interacționeze cu materialul clasic de învățare, iar “cartea” îi răspunde, la propriu, cum se pronunță cuvintele în limba engleză, ajutându-l pe copil să învețe să vorbească această limbă cât mai corect. Totodată, realitatea augmentată se pliază pe principiul revoluționarei metode implementate peste tot în lume, de către celebrul profesor britanic Helen Doron, care pune accent pe învățare naturală, alimentață de propria curiozitate. Dintre materialele educaționale care utilizează această tehnologie de ultimă generație, amintim “More Jump with Joey” (pentru copii de 6-9 ani, conține cântece, povești și caiete de activități magice) și “Helen Doron Read and Write” (pentru copii de 4-9 ani, este completat de o aplicație de citit, unică în lume, care îi ajută pe copii să învețe cuvinte întregi și să deprindă abilități de citire fonetică în engleză).
            “În ziua de azi, în care gadgeturile de ultimă generație sunt componente de neseparat din viața unui copil și a unui adolescent, este foarte greu să-i captezi atenția cu mijloacele clasice de învățare. Strategia noastră, implementată peste tot pe planetă, implică învățarea limbii engleze prin tehnologii de ultimă generație, care să fie foarte ușor de adoptat de către copii. Practic, noi ne dorim să le stârnim, într-o primă fază curiozitatea prin aceste aplicații, iar noile media își vor face, în continuare datoria și-l vor ajuta, sub atenta coordonare a profesorilor, să învețe limba engleză vorbită, la cele mai ridicate standarde. Aceste aplicații, împreună cu Fun with Flupe Englih Words, Jump with Joey – magic wand, Dragon Tales – magic wand și Helen Doron Radio oferă o abordare distractivă, originală și eficientă de a ajuta copiii și adolescenții să învețe să vorbească, să citească și să scrie în limba engleză. Copiii învață engleza natural, iar participarea adulților este minimă. Aplicațiile sunt disponibile în Google Play și Apple App Store”, declară specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.
            Helen Doron English este o instituție internațională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume  vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English.

Persoană de contact
Ștefania Filip
Coordonator Helen Doron English
Telefon: 0722.204.395;


Transmite,
Dr. Tănase Tasenţe
Director General
Plus Communication




duminică, 5 iulie 2015

O zi din viata mea



Cine sunt, unde locuiesc cred ca ati citit toti in scurta descriere pe care am facut-o la rubrica despre mine . Cum arata o zi din viata mea nu v-am spus niciodata. 
Deci, zilele mele, fara weekend si vacante scolare, incep exact la 05:20, indiferent daca e iarna sau vara sa, indiferent cand ma duc la culcare in fiecare zi. Pregatesc micul dejun, pentru toata familia, timp in care incep sa-i trezesc, unul cate unul. 
La 7:10-7:20 se face liniste. In sfarsit singura. Imi beau cafeaua in liniste, in pat, si imi verific email-ul si cateva site-uri pe care obisnuiesc sa le citesc.
In jurul orei 8:00 imi iau 15-20 min pentru dus si ma pregatesc sa ies afara. Asta e activitatea mea prefarata. Stau aproape de faleza si imi palce sa petrec 2-3 ore plimbandu-ma pe cornisa. De ce imi place sa fac asta, cred ca pozele sunt sugestive nu va spun mai multe. Oricum e locul meu preferat cele 2-3 ore imi dau energie pentru intreaga zi. 










La ora 12 sunt deja acasa, fac ordine in timp ce ascult stirile pe BBC sau Euronews. 
La ora 14 incalzesc mancarea pentru copii, daca mi-a ramas de seara sau pregatesc repede ceva.
Apoi incep sa gatesc pentu cina. Daca e ceva deosebit ce cred ca merita sa pun pe blog fac cateva zeci de poze. 
Pe la 19:00 sau 20:00, in functie de cum vine sotul meu de la birou, pun masa si luam cina impreuna. Nu este prea linistita pentru ca ii place sa vada stirile, se enerveaza apoi comenteza. Noi, ceilalti, terminam repede, dar lui ii ia cam 2 ore. Asta este modul lui de a se relaxa dupa o zi de munca. Toti pleaca de la masa, iar eu ca sa nu-l las singur imi iau laptopul sau tableta si incep sa citesc o carte, citesc articole, citesc mult despre calatorii, planific vacante pentru prieteni sau cunostinte, incerc sa planific ceva unic pentru fiecare in parte. 
Timpul de scurge destul de repede, spal vasele in timp ce vorbesc pe Skype cu mama (fac asta zilnic).
Daca mai am timp ma uit la videoclipuri pe youtube sau vad un film, iar daca a doua zi imi planific sa scriu ceva pe blog, stortez fotografiile si scriu articolul.



Pentru ca Rexona m-a provocat sa arat cum arata o zi din viata mea va provoc si eu pe voi sa imi povestiti, in cateva cuvinte, despre rutina voastra zilnica si sa-mi spuneti daca realizati cata miscare faceti in fiecare zi.





Apropo, stiati ca deodorantele antiperspirante Rexona ofera un beneficiu unic: protectie eficienta impotriva transpiratiei si prospetime indelungata, gratie formulei patentate MotionSense – microcapsule ce se activeaza la fiecare miscare?