Aceste nuci caramelizate sunt un deliciu. Se fac foarte usor si le puteti folosi la foarte multe prajituri sau le puteti manca asa cum sunt.
Ingrediente:
100 gr samburi de nuci
75 gr zahar
Preparare:
Spargeti nucile, daca folositi nuci intregi, apoi taiati samburii in bucati mai mici.
Se topeste zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel.
Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.
Cand sunt reci le punem intr-o punga mai groasa si le batem cu ciocanul de snitele pana se sfarama.
Daca nu ati incercat inca mai am o reteta pe care o puteti folosi in loc de aceste nuci caramelizate. Crocantul de migdale este deasemenea foarte delicios si il puteti gasi daca revedeti reteta de inghetata baclava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu