Web Toolbar by Wibiya

joi, 3 iulie 2014

Paste scoici umplute cu branza


Daca vreti ceva rapid pentru pranz sau cina aceste paste umplute cu branza sunt perfecte. Ideea a pornit de la Iolanda cea care ne-a provocat sa facem, pentru Bucatarul curajos al lunii iunie, paste umplute cu ton. Copiilor mei, din pacate, nu le place sosul cu ton asa ca a trebuit sa gasesc o solutie ca sa-i impac si pe ei si provocarea. Reteta este foarte simpla si este gata in mai putin de jumatate de ora.



Ingrediente: (4-5 portii)
 
un borcan sos marinara facut in casa
1 pachet (400 g) paste scoici mari 
200 g branza proaspata de vaca
100 g mozzarella
1 ceapa mica
cateva fire de patrunjel
cateva fire de busuioc
sare si piper dupa gust
 
Preparare:
 
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare pentru aproximativ 8 minute (in functie de timpul de fierbere scris pe pachet). Cand sunt gata se strecoara si se clatesc cu apa rece.
In timp ce pastele fierb se face umplutura din branza. Se amesteca bine branza proaspata cu mozzarella data pe razatoare, ceapa si verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper.
Se pune cate o lingura din umplutura in fiecare cochilie si se pun intr-un vas, rezistent la cuptor, in care am pus jumatate din sosul marinara. Cand am terminat de aranjat toate pastele umplute in vas, se toarna peste ele restul de sos si se dau la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu pentru 10-15 minute. Daca vreti ca pastele sa nu se usuce acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Se servesc fierbinti.
 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu