Vi se pare ca orezul cu lapte este un desert prea banal ca sa va pierdeti timpul cu el. Iata un desert usor care cu siguranta va va face sa va schimbati impresia despre budinca de orez.
Preparare:
Se spala orezul si se pune la fiert, la foc mic, impreuna cu 150g zahar, 750 ml lapte si un praf de sare. Dupa aproximativ 20 minute orezul a fiert si a absorbit tot laptele. Intr-o craticioara mica se goleste plicul de budinca si se amesteca treptat cu restul de 250 ml lapte. Cand praful s-a dizolvat se pune peste orez si se amesteca bine ca sa se incorporeze. Se adauga coaja rasa si sucul de portocala si se omogenizeaza compozitia din nou. Se pune iar pe foc si se lasa pana cand toata compozitia se ingroasa iar gustul de amidon din praful de budinca dispare. Focul trebuie sa fie la minim si se amesteca continuu. Cand este gata se pune intr-o forma de copt neaderenta, unsa bine cu unt.
Se trece apoi la prepararea unui pandispan din cele doua oua.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Se adauga cele doua linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana cand albusurile s-au intarit destul cat sa nu cada din vas daca il intoarcem. Se adauga galbenusurile si extractul de vanilie se mai amesteca de doua trei ori. Apoi se pun si cele doua inguri de faina si se mai amesteca de cateva ori de jos in sus pana cand totul se omogenizeaza. Nu amestecati prea mult ca sa nu scoateti aerul din albusuri. Ca sa bateti albusurile folositi un mixer de mana sau un tel. Turnati apoi amestecul peste orezul cu lapte din forma. Dati la cuptor, incins in prealabil, la 180C pentru 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Nu bagati scobitoarea prea adanc pentru ca aveti si orezul cu lapte acolo.
In timp ce budinca se coace preparati decorul de portocale. Taiati cele doua portocale feliute subtiri si punetile la fiert intr-o cana de apa. Cand apa clocoteste dati focul la minim si continuati fierberea pentru 10 minute. Dupa 10 minute strecurati apa si puneti feliile de portocale din nou la fiert in cele 2 cani de apa ramase si cana de zahar. Cand da in clocot reduceti focul la minim si lasati sa fiarba pentru 20 minute.
Cand budinca este gata scoateti forma din cuptor, intepati pandispanul din loc in loc cu o scobitoare si insiropati-l bine cu siropul de zahar care a ramas cu feliile de portocale. Scoateti apoi budinca pe un platou si intepati si orezul cu o scobitoare. Puneti restul de sirop si ornati cu feliile de portocale. Lasati sa se raceasca si serviti.
Sper sa va placa ideea mea si sa incercati si voi aceasta delicioasa budinca de orez cu portocale.
Enjoy!
Ingrediente:
250g orez cu bobul rotund
1 litru de lapte
sucul si coaja rasa de la o portocala
1 plic budinca de vanilie
2 oua
2 linguri faina
150g + 2 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
un praf de sare
pentru decor:
2 portocale
1 cana zahar
3 cani apa
Preparare:
Se spala orezul si se pune la fiert, la foc mic, impreuna cu 150g zahar, 750 ml lapte si un praf de sare. Dupa aproximativ 20 minute orezul a fiert si a absorbit tot laptele. Intr-o craticioara mica se goleste plicul de budinca si se amesteca treptat cu restul de 250 ml lapte. Cand praful s-a dizolvat se pune peste orez si se amesteca bine ca sa se incorporeze. Se adauga coaja rasa si sucul de portocala si se omogenizeaza compozitia din nou. Se pune iar pe foc si se lasa pana cand toata compozitia se ingroasa iar gustul de amidon din praful de budinca dispare. Focul trebuie sa fie la minim si se amesteca continuu. Cand este gata se pune intr-o forma de copt neaderenta, unsa bine cu unt.
Se trece apoi la prepararea unui pandispan din cele doua oua.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Se adauga cele doua linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana cand albusurile s-au intarit destul cat sa nu cada din vas daca il intoarcem. Se adauga galbenusurile si extractul de vanilie se mai amesteca de doua trei ori. Apoi se pun si cele doua inguri de faina si se mai amesteca de cateva ori de jos in sus pana cand totul se omogenizeaza. Nu amestecati prea mult ca sa nu scoateti aerul din albusuri. Ca sa bateti albusurile folositi un mixer de mana sau un tel. Turnati apoi amestecul peste orezul cu lapte din forma. Dati la cuptor, incins in prealabil, la 180C pentru 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Nu bagati scobitoarea prea adanc pentru ca aveti si orezul cu lapte acolo.
In timp ce budinca se coace preparati decorul de portocale. Taiati cele doua portocale feliute subtiri si punetile la fiert intr-o cana de apa. Cand apa clocoteste dati focul la minim si continuati fierberea pentru 10 minute. Dupa 10 minute strecurati apa si puneti feliile de portocale din nou la fiert in cele 2 cani de apa ramase si cana de zahar. Cand da in clocot reduceti focul la minim si lasati sa fiarba pentru 20 minute.
Cand budinca este gata scoateti forma din cuptor, intepati pandispanul din loc in loc cu o scobitoare si insiropati-l bine cu siropul de zahar care a ramas cu feliile de portocale. Scoateti apoi budinca pe un platou si intepati si orezul cu o scobitoare. Puneti restul de sirop si ornati cu feliile de portocale. Lasati sa se raceasca si serviti.
Sper sa va placa ideea mea si sa incercati si voi aceasta delicioasa budinca de orez cu portocale.
Enjoy!
Cat de bine arata !
RăspundețiȘtergereMultumesc TeoBucatar. Multumesc ca ai trecut pe la mine :D
ȘtergereFoarte buna budinca!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
ȘtergereE la cuptor! :)
RăspundețiȘtergere