Web Toolbar by Wibiya

luni, 12 mai 2014

Prajitura cu biscuiti si mere



Nu m-am asteptat ca aceasta prajitura simplu de preparat sa fie si gustoasa. Am vorbit zilele trecute cu mama despre prajituri si i-am zis ca as face ceva dulce dar nu am faina si oua suficiente. Mi-a dat aceasta reteta, fara prea multe amanunte mi-a zis sa fac o baza ca salamul de biscuiti, sa calesc niste mere si sa fac o budinca de caramel apoi sa le pun in straturi una peste alta. Asta este ceea ce am facut, doar ca am mai adaugat eu cate ceva.
Iata reteta.


Ingrediente:

baza de biscuiti

400 g biscuiti digestivi
1/2 cana zahar
1/2 cana apa
1 lingura cacao

stratul de mere

1 kg mere
1/2 lamaie
1 lingurita scortisoara
2 linguri zahar (pentru mere) daca sunt mai acrisoare puneti mai mult
4 biscuiti digestivi

stratul cu budinca de caramel

1/2 plic budinca de caramel (plicul meu era pentru 1 l de lapte)
500 ml lapte
2 linguri zahar
1 cana migdale caramelizate

decor

fulgi de migdale


Preparare:

Baza de biscuiti se prepara in felul urmator. Se pune zaharu si apa intr-o cratita la foc mic. Cand zaharul s-a topit se mai lasa vreo 5 minute. In acest timp se sfarama biscuitii si se amesteca cu cacaoa cernuta. Se toarna siropul peste ei nu tot odata pentru ca este posibil sa fie prea mult depinde de felul biscuitilor pe care ii folositi. Se pun apoi intr-o tava(20/20 cm) si se preseaza bine cu o lingura sau cu mana. Se lasa la racit.



Pentru a prepara stratul de mere se pun la calit merele date prin razatoarea cu gauri mari si stropite cu sucul de la o jumatate de lamaie cu cele doua linguri de zahar. Merele mele au fost dulci asa ca am pus putin zahar daca doriti puteti sa puneti mai mult in functie de cat de acrisoare sunt merele pe care le folositi. Se adauga si scortisoara si se lasa pe foc pana cand toata apa lasata se va evapora. Se lasa la racit si apoi se pun cei 4 biscuiti sfaramati. Se amesteca bine dupa care se pun peste baza de biscuiti.


Budinca de caramel se prepara conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata se adauga migdalele caramelizate care au fost sfaramate in tocatorul electric. Daca nu aveti deja migdale caramelizate ele se prepara foarte usor. Se caramelizeaza cateva linguri de zahar apoi se pun migdale intregi, se amesteca bine astfel ca zaharu carame sa le inveleasca bine. Se pun la racit intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Dupa ce s-au racit complet se desfac de hartie si se pup bucati. Se dau apoi prin tocatorul electric.


Se pune budinca de caramel peste stratul de mere si se da prajitura a friguder pana a doua zi. Se decoreaza cu fulgi de migdale si se taie dupa preferinte.
 
Sper sa incercati aceasta prajitura cu biscuiti si mere. Este racoroasa si delicioasa.
 

Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu