Web Toolbar by Wibiya

marți, 13 mai 2014

Prajitura cu naut si ciocolata


Daca vreodata ati fost la dieta cu siguranta stiti ce inseamna sa va placa dulciurile sa sa nu puteti manca. Din fericire sunt o multime de retete care sa va satisfaca pofta de dulce dar care sa nu va afesteze rezultatele. Una din aceste retete este si aceasta prajitura de care sunt sigura ca va veti indragosti. Nu contine zahar, unt sau ulei si nici faina, dar contine un ingredient care va face sa mancati aceasta prajitura fara sa va simtiti vinovati.
Iata reteta.


Ingrediente: (pentru 12 portii)

150 g pasta de curmale
200 ml suc proaspat de portocale
coaja rasa de la o portocala
200 g ciocolata amaruie (60-70% continut de cacao)
400 g naut fiert
2 oua
un praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita cacao si frunze de menta sau fructe proaspete pentru decor


Daca nu vreti sa folositi ciocolata o puteti inlocui cu cacao sau pur si simplu o omiteti. Daca nu aveti pasta de curmale folositi curmale fara samburi pe care le-ati tinut 30 de minute in apa fierbinte.


Preparare:

Intr-un blender puneti nautul, sucul si coaja rasa de portocale, pasta de curmale sau curmalele intregi inmuiate si scurse de apa, ouale, sarea, praful de copt si vanilia. Mixati bine pana cand totul devine o pasta foarte fina.


Separat topiti ciocolata la bain-marie si apoi amestecati cu pasta de naut.


Puneti aluatul intr-o tava cu diametrul de 20 cm pe care ati tapetat-o cu hartie de copt.


Dati la cuptor, incins in preaabil, la 180 C pentru 40 minute sau pana cand este gata. Veti sti ca este gata daca atingand suprafata prajiturii aceasta este ferma. Se lasa la racit in forma pentru 30 de minute apoi se transfeta pe platou, iar cand este complet racita se pudreaza cu cacao si se orneaza cu frunze de menta sau fructe proaspere.
 
Chiar va rog sa incercati aceasta prajitura cu naut si ciocolata de fiecare data cand nu vreti sa va simtiti vinovati ca va este pofta de ceva dulce si prajiturile clasice va sunt interzise.
 
 
Enjoy!


Am scris acest articol pentru provocarea Virtual Hug gazduita de Retetele mele dragi si o trimit impreuna cu imbratisarea mea celei care a lansat aceasta provocare foarte frumoasa, Cristina, o persoana foarte ambitioasa al carei blog este plin de retete sanatoase.

2 comentarii:

  1. Frumoasa textura are prajitura asta, sunt chiar curioasa de gust...dar ma gandesc ca e bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula. Este tare buna, as fi mancat toata prajitura.

      Ștergere