Web Toolbar by Wibiya

vineri, 29 mai 2015

Marmelada din mere si prune uscate fara zahar


Acum ceva timp am fost contantata de Green Sugar sa testez noul lor produs Green Sugar Gelifiant pentru dulceata. Am acceptat provocarea si iata rezultatul. Cea mai buna marmelada facuta vreodata. 
Cum stiti diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare, aceasta triada nefasta ne afecteaza din ce in ce mai mult. Un numar tot mai mare de studii confirma ca zaharul se face vinovat de declansarea acestor boli si a multor altele si ca aceste afectiuni ar fi mai putin raspandite daca zaharul ar fi consumat in cantitati reduse.  Asa ca nu pot decat sa ma bucur de aparitia acestor inlocuitori naturali ai zaharului care se comporta la fel si putem in felul acesta sa ne bucuram de cate ceva dulce. 
Dar sa revin la reteta mea.
 
Ingrediente:

1kg mere
500 g prune uscate
1/4 cana seminte de susan
500 g Green Sugar Gelifiant
2 buc anason stelat
2 buc lamai uscate
100 ml apa
sucul si coaja de la o lamaie

Preparare:

Se curata merele, se scot cotoarele si se pun intr-un tocator electric. Se maruntesc bine, nu se fac chiar o pasta si se pune sucul de lamaie peste ele. Se scot samburii prunelor si se maruntesc si ele cat de bine puteti cu cutitul sau tot cu tocatorul electric. Se pune totul intr-o oala impreuna cu apa si gelifiantul, se amesteca si se lasa pentru o ora. Dupa o ora se pune oala la foc minim. Se adauga coaja rasa de lamaie, anasonul stelat si lamaile uscate si se lasa sa fiarba pentru 15-20 minute sau pana obtineti consistenta dorita. La final se pun semintele de susan parjite putin, pe uscat, pana isi dezvolta aroma si prind o culoare aurie. 
Se pune marmelada fierbinte in borcane, iar daca vreti sa faceti o cantitate mai mare si sa le pastrati mai mult timp, borcanele, inchise bine, se pun in cuptorul incins si se lasa acolo pana se raceste.
Cateva concluzii la final. Produsul testat este excelent, se comporta foarte bine, e dulce si nu schimba cu nimic gustul marmeladei. Produsul are si instructiuni de folosire ca sa va fie usor. Pentru ca marmelada mea este cu mere care au o cantitate mare de pectina am folosit mai putin gelifiant decat este recomandat.  Daca doriti sa-l incercati incepand cu 1 iunie Green Sugar Gelifiant va fi disponibil pentru vanzare pe site-ul lor.

Enjoy!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu