Web Toolbar by Wibiya

luni, 1 iunie 2015

Prajitura cu ciocolata si ghimbir


Am facut o bunatate de prajitura si trebuie sa o incercati si voi. Vinovata pentru aceasta bunatate este LULU- si ale ei Povesti din bucatarie care a propus pentru provocarea Cutia misterelor niste ingrediente numai bune sa faci minuni.


Ingrediente:

225 grame de ciocolata neagra (minimum 70% cacao)
225 grame unt
2 lingurite extract de vanilie
200 grame de zahar pudra
3 oua mari (batute ca pentru omleta)
150 grame migdale macinate
100 grame de smochine confiate tocate
2 linguri ghimbir confiat tocat marunt
un praf de sare

pentru sos ciocolata 
75 grame de ciocolata neagra (minimum 70% cacao)

Preparare:

Prajitura se pregateste foarte repede, nu va trebuie indemanare prea mare, deci orice incepator o va face cu succes, garantat.
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe baine-marie. Cand incep sa se topeasca se amesteca energic ca sa se combine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se amesteca sa se topeasca zaharul. Se lasa putin la racit.
Se pun ouale batute ca pentru omleta si se amesteca bine. Se pune sarea si faina de migdale si se combina. Se adauga smochinele si ghimbirul.
Se pune aluatul in forme (se poate face si intr-o tava patrata de 24 cm) unse cu unt sau ulei si tapetate cu faina. Daca folositi o tava patrata puteti pune hartie de copt pe fundul tavii.



Se coc 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.


Pentru sosul de ciocolata se topeste ciocolata la baine-marie. Se toarna peste prajituri cate putin cu o lingura.  Se decoreaza cu fructe proaspete si se pudreaza cu zahar.

Enjoy!


2 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai descoperit gustul ghimbirului in bucatarie mai ales la dulciuri,ma bucur ca ti-a placut,ma bucur ca ai participat la provocare,chiar eram ingrijorata si-mi faceam procese ca am ales un ingredient prea complicat;te imbratisez si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu. Ai ales niste ingrediente superbe si a iesit ceva tare bun.

      Ștergere