Web Toolbar by Wibiya

duminică, 28 iunie 2015

Inghetata cu ciocolata si menta



Acest desert este din punct de vedere tehnic o inghetata, dar cu aroma bogata si textura unica de lapte condensat. Pentru ca am adaugat mascarpone inghetata a devenit cremoasa si a capatat o aroma intensa, iar siropul de menta in combinatie cu ciocolata o face absolut irezistibila. Inspiratia pentru aceasta inghetata mi-a venit cand am vazut ingredientele propuse de Viky (Vicky's Recipes) pentru provocarea Cuta Misterelor din aceasta luna. 

Ingrediente:

2 1/2 cani lapte gras
1/2 cana lapte dulce condensat 
1/4 cana lapte praf
1 tableta de ciocolata amara (100 g)
125 g mascarpone
2 linguri sirop de menta (puteti sa puneti mai mult sau mai putin, dupa gust)

Preparare:

Intr-o cratita cambinati laptele, laptele condensat si laptele praf. Amestecati bine si puneti cratita la foc mic pana incepe sa fiarba. 



Opriti focul si adaugati ciocolata rupta in bucati. Asteptati aproximativ un minut apoi amestecati bine pana toate bucatile se topesc si amestecul se omogenizeaza.


Lasati sa se raceasca apoi puneti siropul de menta si omogenizati.


In alt vas puneti branza mascarpone amestecati de cateva ori apoi turnati putin cate putin amestecul de ciocolata si lapte. 
Puneti inghetata intr-o cutie, puneti capacul sau acoperiti cu folie de plastic si dati la congelator peste noapte. 


Cand serviti, scoateti inghetata din frigider pentru cateva minute apoi puneti cate cupe doriti in farfuria sau cupa de inghetata si decorati cu frunze de menta. 

Enjoy!



Un comentariu:

  1. M-am topit precum inghetata :))) Imi place ideea cu lapte condensat si cioco! Si imi place si provocarea, multumesc inca o data ca m-ai primit! >:d<

    RăspundețiȘtergere