Web Toolbar by Wibiya

marți, 2 iunie 2015

Tocanita de ciuperci


Claudia gazda Provocarii Secrete a lunii mai m-a trimis sa rasfoiesc blogul - Sugar, spice and everything nice unde am gasit multe retete ce imi faceau cu ochiul. M-am oprit la aceasta minunatie o tocanita de ciuperci care nu are cum sa nu va placa. Simplu si rapid de facut, merge foarte bine cu mamaliga.

Ingrediente:

1 kg ciuperci (4 sortimente)
1 ceapa rosie
5-6 catei de usturoi
4 rosii mari bine coapte
sare, piper, cimbru
ulei de masline
cateva fire de partunjel

Preparare:

Se curata bine ciupercile cu o periuta este preferat. Daca nu treceti-le prin jet de apa nu le lasati sa stea in apa pentru ca vor absoarbe parte din ea si gustul nu mai este acelasi. Se taie julien sau in marimea dorita.


Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pun intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri ulei de masline. Se calesc cat sa se inmoaie bine. Se pun rosiile taiate feliute si se calesc impreuna pana cand apa lasata se evapora.


Se pun ciupercile si se calesc impreuna pana ciupercile se inmoaie. Daca vi se pare ca nu este destul lichid se adauga putina apa sau supa de legume. Se potriveste de sare, piper si se pune putin cimbru uscat.


Se servesc fierbinti cu patrunjel verde tocat.

Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu