Am sa dedic aceasta tarta unui blog frumos, plin de retete apetisante, care daca nu stai bine cu stapanirea de sine te descoperi dupa cateva ore cu o farfurie cu prajituri in fata. Blogul cu pricina este al Laurei Nechita Laura's Sweets , iar ideea mi-a venit cand am vazut ingredientele propuse de ea pentru provocarea Cutia Misterelor din iulie. De ce ii dedic ei aceasta reteta, pai mai intai pentru ca atunci cand intru pe blogul ei dau cu ochii de acest cheesecake padurea neagra si in al doilea rand datorita acestor biscuiti cu mac si lamaie .
Daca vreti sa vedeti ce a stans pentru parada lunii intrati pe blog si veti gasi numai bunatati.
Nu va mai spun nimic si va dau reteta tartei mele.
Ingrediente:
O crusta pentru tarta (gasiti reteta si trucuri pentru o tarta perfecta aici)
350 g ricotta
100 g ciocolata alba
150 g crema de lamaie (lemon curd)
fructe de sezon
pt crema de lamaie aveti nevoie de:
3 oua mari
250 g zahar
3 lamai mari (sucul si coaja)
75 g unt la temperatura camerei
Preparare:
Se incep pregatirile pentru tarta cu o zi mai devreme. Se coace crusta, se pune ricotta intr-un tifon la scurs peste noapte si se face si lemon curd-ul, care trebuie lasat sa se raceasca bine.
Pentru acesta din urma se pun ouale, zaharul si sucul de lamaie intr-un vas, pe bain-marie. Se amesteca compozitia continuu pana cand se ingroasa (nu trebuie sa fiarba, trebuie doar sa fie foarte fierbinte ca sa se lege). La sfarsit se adauga untul si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine ca sa se incorporeze bine untul.
Se pune intr-un borcan si se acopera cu capacul, apoi se da la frigider peste noapte. Cand se va raci va fi mult mai tare. Pentru aceasta tarta nu veti folosi toata cantitatea de lemon curd, dar il puteti pastra in frigider pentru o saptamana (la mine asta este maximul, din motive bine intemeiate ;) )
A doua zi se prepara umplutura pentru tarta. Se pune ricotta scursa intr-un bol de mixer si se amesteca de cateva ori, se toarna apoi putin cate putin curd-ul de lamaie si se amesteca pana se incorporeaza toata. La sfarsit se pune ciocolata alba topita la bain-marie si cu miscari de jos in sus se amesteca cu restul ingredientelor.
Crema astfel preparata se pune in coaja de tarta, se niveleaza si se pun fructele de sezon. Se da la frigider pentru 2 ore si se mananca cu multa placere.
Enjoy!
Cum v-am spus la inceputul articolului reteta nu este doar pentru provocarea misterioasa. Este si o imbratisare virtuala pentru Laura si ale ei dulciuri care m-au facut sa inghit in sec si participa la provocarea Virtual hug gazduita de Loredana - Un ingeras de fata.
Wowwww ce minunatie de tarta.
RăspundețiȘtergereFix pe gustul meu.
Felicitari!!!
Multumesc :)
ȘtergereMinunata tarta.
RăspundețiȘtergereOlivia
Multumesc Olivia
ȘtergereCerasela, incununezi parada cu asa minunatie! Dincolo de combinatia fericita ricotta + lemon curd, imi si imaginez ce finete de crema, arata foarte, foarte apetisant! Iti multumesc tare mult, atat pentru ca m-ai primit alaturi de voi, cu multa caldura dar si pentru aceasta minunata provocare. Felicitari, stiu ca timpul nu ti-a fost aliat, dar ai reusit o tarta splendida si delicioasa! Te imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place. Si eu iti multumesc ca te-ai alaturat provocarii si te astept sa participi mereu. Si nu glumesc cand spun ca m-ai cucerit cu biscuitii tai cu mac si lamaie. Abia astept sa ajung in tara sa ii fac si eu :D
Ștergerevai cat e de frumoasa si apetisanta! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Loredana.
ȘtergereUn adevărat deliciu!! Multumesc!!!
ȘtergereMultumesc si eu Andreea. Te mai astept ;)
Ștergere