O reteta foarte simpla, dar extrem de aromata numai buna pentru vara cand gasiti rosii proaspete si frumos coapte. Este perfecta pentru un pranz sau o cina in familie.
Ingrediente:
8-10 rosii potrivite ca marime
1/2 kg carne de vita tocata
1 cana orez fiert
1 lingurita ienihabar
1 varf de lingurita curcuma
1/4 cana ulei
2 linguri pasta de tomate
4 catei de usturoi
1 ceapa potrivita
1/4 cana patrunjel si menta tocate marunt
2-3 crengute de cimbru
2-3 cepe lungi
sare si piper dupa gust
Preparare:
Se aleg rosii ferme si foarte bine coapte. Se taie un capacel si se scoate miezul (acesta se pastreaza pentru ca va fi folosit la sos). Se sareaza putin si se pun cu gura in jos pe un prosop curat sa se scurga toata apa din ele.
In acest timp intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul, usturoiul curatat si tocat marunt si ceapa tocata si ea cat mai mic posibil. Se prajesc putin pana isi dezvolta aroma apoi se pune carnea tocata si se prajesc impreuna pana cand carnea a prins o culoare maronie si toata apa lasata s-a evaporat.
Se pun condimentele (ienibaharul si curcuma) si se amesteca bine. Se pune orezul fiert si verdeata tocata, mai putin cimbrul si se amesteca pana se incorporeaza.
Cu acest amestec se umplu rosiile (nu uitati de capacel, nu este obligatoriu dar arata bine). Se pun rosiile umplute intr-o tava sau vas de yena, se toarna cu grija sosul de rosii si se pun crengutele de cimbru printre ele. Pentru ca rosiile sa stea bine se pune printre ele ceapa lunga taiata in jumatate sau in sferturi in functie de marime.
Ca sa faceti sosul se pune miezul de la rosii impreuna cu pasta de tomate intr-un tocator electric. Se dau cateva pulsuri pana se omogenizeaza, se potriveste de sare si piper.
Tava cu rosiile umplute se da la cuptorul incins la 180C pentru 15-20 minute.
Se servesc fierbinti.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu