Web Toolbar by Wibiya

miercuri, 5 august 2015

Anasonul stelat


Anasonul stelat are, asa cum ii spune si numele, forma de stea cu 8 varfuri. Aceste varfuri sunt pastai ce contin seminte sub forma de mazare. Originar din China, anason stelat provine de la un copac mic, vesnic verde, fiind disponibil pe tot parcursul anului. Aroma acestui condiment este puternica si dulce mai pregnanta decat a anasonului si are un gust dulceag amarui puternic. Bucatari din Asia folosesc anason stelat pentru a da un gust dulce, savuros felurilor de mancare preparate in special cu carne de porc si de pasare. Eeste disponibil intreg sau macinat si este unul din ingredientele din compozitia celebrului amestec chinezesc de condimente "five spices". Folositi-l cu moderație - putin inseamna mai mult. 
Stelutele de anason intregi se pot adauna direct in vasul in care se gateste mancarea sau se pot macina sau pisa in piua. 
Merge bine cu: rata, oua, peste, praz, produse de patiserie, pere, carne de porc, carne de pasare, dovleac, creveti.
Substitutii: seminte de anason + praf de ienibahar (aroma mai slaba; 1 stea anason = 1/2 lingurita de seminte de anason pisate) sau pulberea chinezeasca de cinci condimente - five spices (contine anason stelat si alte mirodenii) sau extract de anason (se utilizarea doar cateva picaturi).
Se poate pastra mai bine de un an daca este pisat si cativa ani daca este intreg si se tine  in borcane ermetic inchise, la adapost de aer, lumina si umezeala.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu