duminică, 7 iulie 2013
vineri, 28 iunie 2013
Tarta colorata
Gazda de luna aceasta a provocarii Bucatar Curajos este Mihaela Apostu care ne-a propus sa facem o Tarta spiralata cu legume.
Reteta originala era cu dovlecei, vinete si morcovi. Pentru ca ai mei copii mananca dovleceii doar umpluti cu carne, iar vinetele doar salata sau musaca aceasta reteta chiar a fost o provocare pentru mine. Asa ca daca tot o voi face doar pentru mine si sotul meu m-am hotarat sa fac o varianta "light".
Totusi am renuntat la vinete gandindu-ma ca poate am sa-i conving sa guste o bucatica.
Ce sa va spun, a iesit atat de gustoasa incat toti au mancat si mi-a parut rau ca nu am facut mai multa.
Iata reteta.
Locația:
Romania
luni, 24 iunie 2013
Mini tort Fantezie
Luna aceasta provocarea dulce ce trebuia pregatita pentru Bucatar Curajos a venit din partea Gabrielei Petre. A fost un deliciu dulce acrisor care a placut tuturor.
Locația:
Romania
miercuri, 19 iunie 2013
Pui umplut
joi, 6 iunie 2013
Pere in sirop
De curand m-am alaturat unui grup de bucatari profesionisti pe facebook si cineva a postat o poza a unei pere fierte in vin si decorata cu chipsuri de ciocolata si mere Granny Smith. Era atat de frumos decorata ca nu am rezistat tentatiei si am facut si eu varianta mea la care am adus mici modificari. Am fiert perele in sirop de zahar si le-am decorat cu lace cookies. Sper sa va placa ce a iesit.
Iata reteta mea.
Locația:
Romania
duminică, 2 iunie 2013
Terina de capsuni
Pentru ca ieri a fost 1 iunie m-am gandit sa le fac o surpriza dulce copiilor mei care desi au trecut pragul adolescentei pentru mine au ramas aceeasi copii care se ascundeau sub masa ca sa ma sperie sau care se uitau nonstop la SpongeBob si The Suite Life of Zack & Cody. Vremuri de mult trecute dar care raman amintiri frumoase.
Nu este nimic deosebit in aceasta reteta. Pur si simplu am deschis frigiderul si m-am uitat sa vad cu ce as putea sa prepar repede un desert pentru ei. Am gasit niste iaurt si capsuni congelate cu care am preparat aceasta Terina de capsuni care le-a placut foarte mult. Iata reteta.
Locația:
Romania
joi, 30 mai 2013
Falafel (chiftele vegetale)
Daca reteta de Basbousa v-a purtat cu gandul in Egipt si daca v-a placut jocul meu ce ziceti de o continuare. De data asta nu parasim Egiptul si ramanem sa ne delectam cu o portie de falafel sau ta'amiya, cum este cunoscut in araba egipteana. Presupus a-si avea originea in perioada faraonilor acest fel de mancare a devenit de-a lungul timpului un aliment traditional bucatariei arabe. Este servit de obicei intr-o pita sau invelit in lipie araba si acoperit cu salata, legume murate, sos iute si stropit cu sosuri pe baza de tahini. Chiftelutele mai pot fi consumate si singure ca o gustare sau ca parte a unui aperitiv. Falafel este facut din fasole fava, naut sau o combinatie a celor doua.
Prima data cand am facut acest fel de mancare a fost acum aproape doi ani cand sora sotului meu a venit in vizita la noi cu una din fetele ei. Dina vorbeste foarte bine engleza si am rugat-o sa imi traduca cateva retete dintr-o carte de bucate a unui chef foarte cunoscut in orientul mijlociu. Aceasta carte de bucate o primisem cadou de la sotul meu inaintea casatoriei noastre si nu o folosisem pana atunci. Intre noi fie vorba am fost foarte suparata la acea vreme si ma hotarasem sa nu o folosesc niciodata. Nici macar nu ne casatorisem si el ma trimetea "la cratita". Poate ca daca imi facea cadou un cuptor destept nu ma suparam atat de tare.
Dar sa trecem la treaba si sa preparam aceste chiftelute care sunt foarte delicioase si care ii amintesc sotului meu de vacantele pe care le petrecea in Alexandria (acolo a mancat cel mai bun falafel) el fiind din Cairo.
Etichete:
aperitive,
Retete,
retete de post
Locația:
Romania
luni, 27 mai 2013
Basbousa (Prajitura cu gris)
Daca cu reteta de focaccia v-am facut sa va duceti cu gandul la "Bella Italia" astazi am sa va iau cu mine in Egipt sa preparam una din cele mai faimoase prajituri a lumii arabe.
Basbousa sau hareesa (in araba), revani (in turca) sau ravani (in greaca) este o prajitura dulce facuta din gris si imbibata in sirop de zahar. Nuca de cocos este un supliment popular mai ales in Egipt unde prajitura isi are originea.
Este deosebit de populara in randul crestinilor copti in timpul postului Pastelui si a postului Craciunului.
Reteta contine iaurt, dar daca vreti sa o faceti de post il puteti inlocui cu lapte de cocos sau lapte de soia, si unt pe care il puteti inlocui cu margarina.
Tot ce va trebuie pentru aceasta reteta este un cuptor bun si cateva ingrediente care se gasesc mereu in camara noastra.
Locația:
Romania
Abonați-vă la:
Postări (Atom)