Web Toolbar by Wibiya

luni, 29 septembrie 2014

Cupcakes cu dovleac



Desi gasesc dovleac tot timpul anului il folosesc doar toamna. Si cum suntem la sfarsitul lui septembrie sa-i uram bine ai venit dovleacului. Cel mai mult il folosim la placinte dar daca va plictisiti si doriti si altceva incercati aceste cupcakes. Daca doriti mai multe retete cu dovleac va invit sa vizitati blogul Ioanei care este gazda luna aceasta a provocarii "Cutia Misterelor" , iar ingredientul vedeta propus de ea este dovleacul.

Iata reteta cu care particip eu la aceasta provocare.

joi, 7 august 2014

Negresa cu mascarpone si sirop de menta



Reteta propusa de Monica pentru bucatarul curajos a fost o negresa cu merisoare mascarpone si parfum de menta ceea ce am facut si eu doar ca in loc sa pun crema de mascarpone si peste prajitura am ales sa fac o varianta mai "light". A iesit atat de buna ca nu m-am saturat cu o singura bucatica, dar pentru ca orice bucata in plus se vede la cantar mi-am zis, gata, ai gustat, iti ajunge. Nu am facut o tava prea mare pentru ca nu am vrut sa intind ispita pe mai multe zile.

luni, 4 august 2014

Mamaliguta cu branza si oua in sos de rosii


Daca ctiti frecvent blogul meu probabil stiti ca m-am plans ca nu gasesc in Abu Dhabi malai si tare mult imi doresc sa mananc o mamaliga si ca sa-mi satisfac pofta am facut niste tarte din mamaliga cu branza brie  unde am folosit porumb congelat. Din fericire acum 2-3 luni un supermarket de aici a avut o luna dedicata produselor fabricate in Marea Britanie. Atunci am gasit malai si am cumparat vreo 15 pungi de 500g, as fi cumparat mai mult dar a fost tare scump aproxmativ 9 lei punga. Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca au fost cateva saptamani cand mi-am facut mamaliga zilnic. Din fericire mai am cateva pungi si am preparat aceasta reteta inspirata de Kadia si mamaliguta cu branza pe care am gasit-o pe blogul ei, In jurul Kadiei , pe care va invit sa-l cititi daca nu il stiati pana acum.
Iata reteta in varianta mea.

luni, 28 iulie 2014

Frittata cu vinete si cascaval


Luna asta gazda provocarii Cutia misterelor a fost Maria. Ne-a propus cateva ingrediente care iti provocau imaginatia, numai ca pe mine raceala care m-a tinut in pat cateva zile bune mi-a afectat si inspiratia, dupa cum se vede, si am fost in stare sa fac doar o reteta rapida.
Eu iubesc vinetele si incerc sa le folosesc in cat mai multe feluri de mancare. V-am pregatit un substitut perfect pentru omleta, frittata, o reteta usoara si gustoasa. Poate fi preparata pentru micul dejun din weekend sau pentru o cina rapida. Merge de minune cu bere, dar daca sunteti antialcool puteti pregati niste visine in ciocolata sau o felie mare de pepene rosu, ca doar suntem in sezon, si gata cina.

luni, 14 iulie 2014

De ce ar trebui si de ce nu ar trebui sa ne planificam meniul - voi ce credeti?


Se spune ca planificarea meselor ne poate aduce o serie de beneficii. Fie ca avem de gatit pentru o persoana, pentru doua sau pentru o familie mai numeroasa timpul pe care il vom pierde planificand meniul saptamanal va economisi nu numai timp, mai tarziu, efort si bani, dar ne vom imbunatatii obiceiurile alimentare. Nu am incercat asta pana acum dar vreau sa incerc. Am scris acest articol special pentru doamna Elena - Bucataria Elenei, o doamna draga mie, cu multa experienta, a carei parere cred ca ma va ajuta. Multi dintre voi ii cunoaste-ti blogul si poate ca asteptati cu nerabdare, ca si mine de altfel, sfaturile ei.  
Am sa va dau cateva motive pentru care ar tebui sa incepem chiar de maine sa planificam meniul saptamanal dar si cateva motive contra acestei practici. Va astept sa imi spuneti si voi ceea ce credeti despre planificarea meniului saptamanal, ati incercat sa faceti un plan, ati reusit sa va tineti de el, daca nu ati facut un plan va astept sa imi spuneti de ce nu ati facut inca, iar daca nu ati reusit sa il respectati va rog sa imi spuneti care au fost motivele pentru care nu v-ati tinut de el. Si pentru ca fata mea a vrut sa ma ajute si sa faca activitatea de planificare a meniului mai atractiva mi-a facut doua liste ( lista cu meniul saptamanal si lista de cumparaturi ) pe care le ofer celor care vor hotari se-si planifice meniul, si nu numai, daca va veti abona la postari.

duminică, 6 iulie 2014

Bucatarul Curajos - dulcele lunii iunie

 Iata ca am propus si o reteta dulce pentru provocarea Bucatar Curajos. Din pacate numarul curajosilor si curajoaselor scade luna de luna. Eu sunt insa optimista si cred ca o sa reinventam aceasta provocare astfel incat sa o facem mai interesanta. Din acest motiv luna asta am propus o budinca de orez mai neobisnuita. Curajoaselor care au incercat reteta mea le-a placut, insa se pare ca nu am fost destul de convingatoare pentru ca au fost doar trei participante. Eu le multumesc pentru curaj si va invit sa vedeti variantele lor.





 

 

joi, 3 iulie 2014

Paste scoici umplute cu branza


Daca vreti ceva rapid pentru pranz sau cina aceste paste umplute cu branza sunt perfecte. Ideea a pornit de la Iolanda cea care ne-a provocat sa facem, pentru Bucatarul curajos al lunii iunie, paste umplute cu ton. Copiilor mei, din pacate, nu le place sosul cu ton asa ca a trebuit sa gasesc o solutie ca sa-i impac si pe ei si provocarea. Reteta este foarte simpla si este gata in mai putin de jumatate de ora.

vineri, 27 iunie 2014

Batoane din cereale



Batoanele de cereale sunt gustarile mele preferate. De obicei le pun la cuptor pentru ca ies crocante. De data asta am gasit o reteta pe blogul Mihaelei, unde am fost trimisa de Stefania, gazda Provocarii secrete, care mi-a starnit curiozitatea. Nu am stat mult pe ganduri si am facut ceea ce vedeti cu cateva mici modificari, am folosit unt de arahide si mai multe fructe uscate decat in reteta ei de Batoane cu cereale si banane si nu le-am mai pus la copt. Ce imi place mult la batoanele de cereale facute in casa este ca poti crea reteta ta folosind ceea ce iti place mai mult. De ce am incercat aceasta reteta pentru ca Mihaela foloseste banane ceea ce le-a facut sa fie mai moi si sa ramana asa cateva zile. In felul acesta am impacat cativa mofturosi carora nu le placeau batoanele crocante.