Web Toolbar by Wibiya

duminică, 19 august 2012

Khataif (Clatite arabesti umplute)






Ingrediente:

1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie,
1 cana apa calduta,
1 1/4 cana faina,
1 lingura lapte praf (daca nu aveti lapte praf in loc de apa puteti folosi lapte)

1 lingura gris,
1 varf de lingurita praf de copt,
1 lingurita amidon,
un praf de sare,
1 lingurita apa aromata (optional)

Pentru inceput am amestecat drojdia cu apa si zaharul si le-am lasat deoparte pentru cinci minute.
In alt vas am amestecat toate ingredientele uscate si apoi am adaugat apa cu drojdie. Se bat bine cca 3 minute. Se adauga apa aromata, se amesteca din nou si apoi se strecoara pentru a avea o compozitie cat mai fina. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la crescut pentru o ora.



Dupa o ora compozitia noastra de clatite este gata asa ca puneti la incins o tigaie cu fundul gros si atunci cand este fierbinte turnati de la o departare de cca 15-20 cm un sfert de polonic din amestecul de clatite (tigaia va sta tot timpul pe foc). Discul care se formeaza va avea aproximativ 10 cm in diametru. Cand suprafata clatitei este aproape uscata si cu multe gauri se ia din tigaie si se acopera cu un prosop ca sa se evite uscarea. Daca marginile sunt uscate nu se mai pot lipi. Se procedeaza la fel cu urmatoarele pana se termina compozitia. Lasati clatitele sa se raceasca complet inainte de a le umple.

Umplutura:



Clatitele pot fi umplute cu un amestec de stafide, mai multe feluri de alune, nuci, migdale, nuca de cocos care se leaga cu putin sirop de zahar sau unt topit. Sau pot fi umplute cu budinca de vanilie, dar in acest caz nu vor mai fi prajite in ulei sau date la cuptor.





Dupa ce le-am umplut pe toate se prajesc in ulei incins sau se dau la cuptor pana capata o culoare maro aurie. Daca au fost prajite cand se scot din ulei se pun pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime.






Siropul de zahar:

1 cana zahar,
1/2 cana apa,
vanile, apa aromata,
2 linguri zeama de lamaie,

Se pune la fiert apa cu zaharul pentru 10 minute, se adauga vanilia, apa aromata si zeama de lamaie si se lasa la racit.

Clatitele care acum s-au scurs de ulei si sunt reci se scufunda in acest sirop si se scot pe platoul de servire. Daca a mai ramas sirop se toarna peste ele la sfarsit.


Incercati-le, va vor placea cu siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu