Ingrediente:
foi de placinta
gem de capsuni (puteti folosi orice fel de gem)
smantana
capsuni si frunze de menta pentru decor
ulei pentru prajit
Preparare:
Taiati foile de placinta in trei pe lungime. Luati cate o foaie astfel taiata si puneti la un capat o lingura de gem si o lingurita de smantana. Impachetati apoi foaia astfel incat sa obtineti un triunghi dreptunghic. Procedati la fel cu restul foilor. Puneti trigoanele astfel obtinute in congelator pentru o jumatate de ora. Incingeti apoi uleiul pentru prajit si scoateti samosa din congelator. Cand uleiul este fierbinte adaugati trigoanele si prajiti-le pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie. Puneti-le apoi pe prosoape de hartie ca sa se absoarba excesul de ulei. Serviti cate doua sau trei samosa pentru o portie si decorati cu o lingura de smantana, o capsuna si frunze de menta proaspete.
Daca nu doriti sa le prajiti in ulei le puteti pune intr-o tava de aragaz pe hartie de copt. Ungeti-le cu ou batut si coaceti-le in cuptorul incins in prealabil la foc potrivit pana se rumenesc frumos. In acest caz inainte de a pune gemul si smantana ungeti foile cu ulei sau unt topit.
Pofta buna!
Sunteti in pana de idei sau vreti sa aflati mici secrete si trucuri LIKE pentru pagina de facebook Saffron & Dates .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu