Web Toolbar by Wibiya

duminică, 28 iulie 2013

Salata Tabbouleh

 
 
In lumea araba verdeturile comestibile au avut intotdeauna un rol important in dieta lor. Multe feluri de mancare sau salate preparate cu verdeturi comestibile au devenit atat de populare incat au depasit granitele Orientului Mijlociu. Poate cea mai populara dintre acestea este salata tabbouleh. Exista multe variante ale acestei salate, unele folosesc mai mult bulgul decat patrunjel, altele folosesc doar rosii nu si castraveti, altele folosesc ceapa verde. Am avut ocazia sa incerc multe dintre aceste variante, iar ceea ce va prezint azi este varianta libaneza a acestei salate care mie mi-a placut cel mai mult.

 
 
Ingrediente: (6-8 portii)
 
4 cani patrunjel tocat marunt
1 cana frunze de menta proaspata tocate marunt
1 ceapa rosie tocata marunt
6 rosii fara miez tocate marunt
1 castravete (cam de o palma) fara seminte tocat marunt
1/2 cana bulgur fin
1 cana zeama de lamaie
1/2 cana ulei de masline
sare si piper pentru gust
 
 
Preparare:
 
Spalati bulgurul foarte bine apoi scurgeti tot excesul de apa si puneti-l la inmuiat in zeama de lamaie pentru 20-30 minute. In acest timp spalati si tocati toate ingredientele. Dupa ce tocati ceapa presarati sare peste ea si stoarceti zeama peste bulgurul inmuiat in zeama de lamaie. Amestecati pentru a combina bine cele doua sucuri. Amestecati apoi toate ingredientele intr-un bol de salata si la sfarsit adaugati uleiul de masline si bulgurul cu zeama de lamaie si de ceapa. Potriviti de sare si piper si serviti ca aperitiv sau impreuna cu felul principal.
 
 
 
 
 
Pofta buna!
 
 
Sper sa va placa si varianta mea cu care particip la provocarea Bucatar Curajos lansata de Ama si gazduita luna aceasta de Mihaela si a carei reteta o gasiti pe blogul ei Hai sa gatim cu Mishu! .
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu