Web Toolbar by Wibiya

duminică, 29 septembrie 2013

Chiftele umplute cu branza

 
Bucatarul Curajos de luna asta trebuia sa pregateasca o reteta propusa de Lili. Dar cum la mine in casa nu se mananca carne de porc a trebuit sa improvizez ceva care sa fie pe aproape cu propunerea ei. Reteta originala " Carne de porc tocata cu rulada de omleta" o gasiti aici .
Eu am preparat pentru provocare chiftelute din carne de vita umplute cu branza halloumi si servite cu un sos rece de rosii.

 
Ingrediente:
 
250 g branza halloumi
1 lingura menta proaspata tocata
1 lingura patrunjel proaspat tocat
o ceapa mica
500 g carne de vita tocata
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper pentru gust
 
pentru sosul rece de rosii aveti nevoie de:
 
1/2 cana ardei gras verde tocat
1/2 cana ardei gras rosu tocat
2 cani suc de rosii
1 lingurita ardei iute
1 lingura otet
2 linguri ulei de masline
o legatura ceapa verde (obtional)
sare si piper dupa gust
 
Preparare:
 
Taiati branza in cubulete si puneti apa peste ea daca este prea sarata. Intr-un castron puneti toate ingredientele pentru chiftele mai putin branza si amestecati bine. Faceti chiftelutele in forma dorita, de preferat rotunde, si puneti in mijloc cubul de branza. Cand ati terminat toata compozitia, intr-o tigaie neaderenta, prajiti chiftelele pana capata o culoare frumoasa.
Pentru a prepara sosul rece de rosii se pun toate ingredientele intr-un tocator electric sau blender si se mixeaza de cateva ori, nu este nevoie sa aiba consistenta unui sos fin.
Serviti chiftelutele cu acest sos de rosii si o salata de naut.
Noua ne plac foarte mult, sper sa va placa si voua.
 
Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu