Web Toolbar by Wibiya

marți, 17 decembrie 2013

Bomboane din prune uscate, curmale si nuci

 
Luna asta propunerea dulce a Bucatarului Curajos  a venit din partea Claudiei  care ne-a ispitit cu niste bombonele raw cu prune uscate si stafide. Nu va mai spun cat de mult m-am bucurat pentru ca imi plac si le fac de foarte multe ori in diferite combinatii. Tot ce va trebuie este o parte nuci, alune sau orice alte seminte va plac si doua parti fructe uscate si obtineti aceste minunatii pe care le puteti face cadou acum de Craciun prietenilor. Ce ziceti, incercati?
Iata reteta mea.

 
Ingrediente:
 
1 cana nuci
2 cani prune uscate si curmale fara samburi
3 linguri ulei de cocos sau 3 linguri suc proaspat de portocale
1 lingurita esenta de vanilie
100 g ciocolata menaj
 
 
 
 
Preparare:
 
Puneti toate ingredientele intr-un tocator electric si mixati de cateva ori pana obtineti o pasta nu foarte fina ca sa simtiti textura nucilor. Formati bilute de aproximativ 15g pe care le puneti intr-un platou in care ati pus hartie de copt si dati-le la rece vreo ora. Topiti apoi ciocolata calda la bain-marie si treceti bomboanele prin ea ajutandu-va de o furculita. Puneti  bomboanele astfel acoperite pe un platou cu hartie de copt si lasati-le la frigider pana cand ciocolata se intareste.
 
Puneti catava bomboane din prune uscate, curmale si nuci in mici cutiute pe care le puteti face singuri si gata cadoul dulce de Craciun.
 
Enjoy!
 

4 comentarii:

  1. Sunt superbe! Eu cand le-am facut nu m-am gandit sa le imbrac si in cicolata.Buna ideea.Data viitoare asa le fac ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. suuuuper. sa facem cu mai multe decoruri: date prin nuca, prin cocos, prin fulgi de migdale

    RăspundețiȘtergere