Web Toolbar by Wibiya

duminică, 29 decembrie 2013

Mere coapte


 
Mere coapte. Intotdeauna merele coapte ma duc cu gandul la iernile copilariei mele cand bunica ne facea mai mereu acest desert delicios care umplea casa cu aroma de scortisoara. Chiar daca acum sunt la moda retete sofisticate va asigur ca va veti incanta prietenii si familia cu aromele acestui desert. Este simplu de facut si va trebuiesc cateva mere, nuci, migdale, zahar, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare sau orice altceva va place sa adaugati.
Iata cum l-am preparat eu.

 
Ingrediente:
 
4 mere
2/3 cana nuci sfaramate sau taiate marunt
1/3 cana migdale
2 linguri unt taiat in bucatele
4 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara proaspat razuita
1/4 lingurita cuisoare macinate
 
 

 
 
Preparare:
 
Taiati merele putin in partea inferioara a acestora pentru a le fixa pe tava. Scoateti cotorul fiecarui mar, pana aproape de baza inferioara, cu o lingurita ca sa obtineti o cavitate mai mare. Amestecati apoi restul ingredientelor, iar cu mix-ul format umpleti merele. Pune-ti merele intr-o tava si dati-le la cuptor, incins in prealabil, la 180C pentru 30-35 minute.
 
Merele coapte se servesc fierbinti asa cum sunt sau puteti adauga diferite toppinguri de dulceata, miere, inghetata, sos caramel.
 
 Enjoy!
 

 
 
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Kadia. Daca doriti sa vedeti si alte retete nu uitati sa cautati pe blogul ei parada lunii decembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu