Web Toolbar by Wibiya

miercuri, 9 octombrie 2013

Bomboane de ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale

 
 
Aceasta reteta de ciocolata vegetala de casa este una din favoritele mele. Este perfecta pentru o zi de post. De foarte multe ori ziua mea de nastere a fost in postul pastelui si atunci a trebuit sa gasesc solutii ca sa fiu pe placul tuturor.
Sunt sigura ca veti impresiona pe toata lumea daca o veti face. Imi place sa incerc multe arome ceea ce am facut si acum dar pentru aceasta ciocolata vegetala folosesc doar trei ingrediente de baza ulei de cocos, zahar pudra si cacao. Pentru un gust apropiat de cel al ciocolatei cu lapte am adaugat lapte de cocos praf dar puteti sari peste el daca nu gasiti.
 
Ingrediente:
 
6 linguri ulei de cocos
8 linguri zahar pudra
4 linguri cacao pudra de buna calitate
2 linguri lapte de cocos praf (daca nu gasiti adaugati 2 linguri de cacao)
o lingurita esenta de vanilie
ghimbir confiat
migdale
 
 
Preparare:
 
Pentru ca uleiul de cocos este solid la temperaturi mai mici de 24C trebuie sa-l topiti mai intai la bain marie. Adaugati apoi restul ingredientelor si amestecati bine pana se omogenizeaza.
Intr-o forma de cuburi de gheata puneti cate o migdala si ghimbirul confiat pana umpleti cubul apoi turnati ciocolata. Dati la frigider pana se intareste aproximativ 30 minute. Se pastreaza in frigider pentru ca uleiul de cocos se topeste la temperaturi mai mari de 24 C.
Sper sa va placa reteta mea. Va astept cu impresii.
 
 
Enjoy!

3 comentarii:

  1. ce deliciu!!!! simplu de facut si 100% delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita. Intradevar delicioase. Ghimbir confiat, ciocolata si migdale combinatia perfecta pentru mine. Sunt vinovata, am mancat.

      Ștergere
  2. De ce spui ciocolata vegetala? Pentru ca ciocolata este vegetala de felul ei. Ciocolata adevarata este facuta cu cacao si unt de cacao.

    RăspundețiȘtergere