Reteta propusa de Monica pentru bucatarul curajos a fost o negresa cu merisoare mascarpone si parfum de menta ceea ce am facut si eu doar ca in loc sa pun crema de mascarpone si peste prajitura am ales sa fac o varianta mai "light". A iesit atat de buna ca nu m-am saturat cu o singura bucatica, dar pentru ca orice bucata in plus se vede la cantar mi-am zis, gata, ai gustat, iti ajunge. Nu am facut o tava prea mare pentru ca nu am vrut sa intind ispita pe mai multe zile.
Ingrediente: (pt. o tava patrata de 23x23 cm)
125 g faina
200 g zahar
90 g mascarpone
3 oua mari
150g ciocolata neagra 75% cacao
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri sirop de menta
un praf de sare
Preparare:
Se topeste cocolata pe baie de aburi. Separat se amesteca ouale intregi cu zaharul pana devin spuma, se adauga siropul de menta, vanlia si ciocolata topita. Se pune faina care a fost cernuta impreuna cu sarea si se incorporeaza incet crema de branza mascarpone. Se pune compoztia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, incins in prealabil, la 180C pentru 20-22 min sau pana este gata.
Cred ca este una dn cele mai usoare prajituri, iar daca folositi o ciocolata de calitate rezultatul va fi excelent. Pe blog mai gasiti o negresa cu ananas s va invit sa le incercati pe amandoua.
Enjoy!
Ce bunatate de negresa! N-am incercat cu mascarpone in blat, dar imi place ideea!
RăspundețiȘtergere