Web Toolbar by Wibiya

luni, 29 septembrie 2014

Cupcakes cu dovleac



Desi gasesc dovleac tot timpul anului il folosesc doar toamna. Si cum suntem la sfarsitul lui septembrie sa-i uram bine ai venit dovleacului. Cel mai mult il folosim la placinte dar daca va plictisiti si doriti si altceva incercati aceste cupcakes. Daca doriti mai multe retete cu dovleac va invit sa vizitati blogul Ioanei care este gazda luna aceasta a provocarii "Cutia Misterelor" , iar ingredientul vedeta propus de ea este dovleacul.

Iata reteta cu care particip eu la aceasta provocare.

Ingrediente:

3 oua
400 g faina
400 g zahar
380 g piure de dovleac
220 ml ulei
1 lingura scortisoara pudra
1/4 lingurita cuisoare pudra
1/4 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita sare
3 lingurite praf de copt
1 lingurita extract de vanilie

galzura de zahar

300 g zahar pudra
coaja rasa de la o jumatate de portocala
suc de portocale cat este nevoie

Preparare:

Se bat ouale cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. Se adauga piureul de dovleac si uleiul. Se amesteca bine apoi se pun ingredientele uscate amestecate si cernute. La sfarsit se adauga extractul de vanilie. Se pune compozitia intr-o tava de muffins in care am pus cosulete din hartie. Le bagam in cuptorul incins la 180C pentru 25-30 minute sau pana trec testul cu scobitoarea. Dupa ce sunt gata se lasa la racit si se orneaza cu glazura din zahar.
Ca sa preparati glazura de zahar se amesteca zaharul pudra cu coaja rasa si sucul de portocale pana devine o pasta mai groasa care nu curge.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu