Una din retetele mele preferate, rulada din piept de pui, este ceva ce as face mereu si mereu. Are un gust bun si familia mea nu se plange. Totusi trebuie sa te joci putin cu umplutura ca rulada sa nu devina plictisitoare. Asa ca atunci cand Margareta a deschis Cutia Misterelor si am vazut ingredientele am stiut imediat ce voi face.
Imi place aceasta reteta pentru ca este diferita dar si destul de versatila pentru a fi adaptata cu usurinta pentru un pranz sau cina obisnuita, dar si pentru o masa de sarbatoare.
Iata reteta mea.
Ingrediente:
4 bucati piept de pui
6-8 bucati de rosii uscate in ulei de masline(gasiti reteta de rosii uscate in ulei de masline aici)
1/4 cana de nuci
1 lingura praf de ceapa
un praf de sare
2 oua
1 cana faina
ulei pentru prajit
pentru marinata
2 linguri smantana
1 lingura sos Worcestershire
un praf de sare
1 lingurita praf de usturoi
Preparare:
Spalam pieptul de pui, il stergem cu hartie absorbanta, il desfacem in doua (il lasam prins la unul din capete) apoi il asezam intre doua bucati de folie de plastic si il aplatizam cu un ciocan de batut carne.
Preparam marinata (din smantana, sos Worcestershire, praful de usturoi si putina sare) si punem pieptul de pui pentru o ora la marinat.
Dupa o ora scoatem pieptul de pui si asezam pe suprafata fiecaruia un amestec facut din rosii uscate si nucile taiate marunt.
Rulam apoi fiecare bucata de piept de pui, o dam prin faina amestecata cu praful de ceapa si sare, apoi prin ouale batute ca pentru omleta si apoi din nou prin amestecul de faina.
Prajim fiecare rulada in baie de ulei pana capata o culoare aurie. Se scoate pe hartie absorbanta si se serveste calda sau rece cu salata de rosii si ceapa.
Enjoy!
f. bun !
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite si Un An nou plin de bucurii si realizari!!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!!
La multi ani, doamne dragi. Va multumesc ca ma vizitati. :)
RăspundețiȘtergere