Fac pentru a doua oara aceste gogosi si nu m-am saturat inca. Sunt pufoase, aromate si economice. Reteta o am de la Stefy harnicutza si sunt tare bucuroasa ca am incercat-o. Am mai facut eu si alte variante mai sanatoase, dar am ajuns la concluzia ca cele mai bune gogosi sunt cele prajite in ulei.
Daca nu faceti foarte des si stiti sa folositi corect uleiul (gasiti aici un articol despre diferite tipuri de ulei si cum sa le folosim corect) nu cred ca ar trebui sa ne simtim vinovati ca mancam si astfel de dulciuri. Iata reteta si va astept cu impresii.
Ingrediente:
500 g faina plus ceva pentru intins foaia
1 cub de drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita coaja rasa de portocala sau lamaie
un praf de sare
zahar pudra
ulei pentru prajit
Preparare:
Se dizolva drojdia in cateva linguri de lapte caldut. Se lasa la crescut vreo 15 minute. Se amesteca faina cu restul de lapte, drojdia dizolvata, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala sau lamaie, si un praf de sare. Puteti sa amestecati cu mana sau cu robotul de bucatarie cu carligul atasat pana cand obtineti un aluat elastic, moale si nelipicios. Se lasa la crescut, intr-un loc caldut, pentru o ora.
Cand aluatul a crescut se intinde o foaie cu grosimea de un centimetru pe blatul de lucru presarat cu faina. Se taie sub forma de inele cu ajutorul a doua pahare de dimensiuni diferite.
Se prajesc in baie de ulei si se scot pe servetele absorbante.
Se trec imediat prin zahar pudra si se servesc calde sau reci.
Enjoy!
Acest articol face parte din seria articolelor scrise pentru Provocarea Secreta gazduita luna aceasta de Kadia .
ce frumos au crescut! ca de bune, stiu ca sunt!!
RăspundețiȘtergereTare bune Stefy, multumesc pentru reteta.
ȘtergereVai de mine si de mine, ce pofta mi-ai facut!!! Ce fac eu acuma? Stii de cata vointa am nevoie sa trec de pofta de gogosi? Mi-am schimbat si traseul catre casa, doar ca sa nu-mi mai iasa in cale :D
RăspundețiȘtergereTe pup Cristina. Daca ai sti cat am salivat pe langa ele ca pana la urma am mancat una. Tine-te tare.
Ștergere