Un platou cu oua umplute va arata intotdeauna bine pe o masa festiva. Chiar daca eu am facut acest aperitiv de Anul Nou el este binevenit si daca aveti de sarbatorit vreun Ion sau Ioana. Reteta mea este putin diferita de clasicele oua umplute cu pateu sau ton. Eu zic sa o incercati si sa imi spuneti daca v-a placut.
Ingrediente:
10 oua
3 linguri crema de branza
1 lingura maionera
1 lingurita sos de hrean
3 linguri Sweet Pickle Relish
sare si piper dupa gust
pentru decor
branza cedar sau cascaval
verdeata tocata
Preparare:
Ouale se fierb 10 minute dupa care se lasa sa se raceasca in apa rece pentru aproximativ 20 de minute. Se curata de coaja si se taie un jumatate sau puteti sa le taiati un capacel, asa cum am facut eu si sa scoateti galbenusul cu ajutorul unui ac de impletit sau a unei crosete.
Se face umplutura din galbenusul de ou caruia i se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu un mixer de mana pana se obtine o pasta fara cocoloase.
Dupa cum ati vazut, la ingrediente, am folosit trei linguri Sweet Pickle Relish, un condiment, de origine indiana, pe care nu stiu sa-l traduc dar care se poate prepara usor acasa cu o zi inainte de a-l folosi. Pentru a-l prepara aveti nevoie de castraveti in otet, miere, putin ardei gras rosu, boia de ardei dulce, sare, otet, bobite de mustar si zahar. Ingredientul principal, castravetii in otet, se toaca marunt apoi se adauga o lingura ceapa taiata marunt, o lingura ardei gras rosu tocat marunt si restul ingredientelor dupa gust. Se amesteca toate si se lasa in frigider cel putin o zi.
Umplutura se poate pune intr-un posh si sprita ouale sau pur si simplu se pune cu o lingurita. Se decoreaza cu cascaval ras sau branza cedar si verdeata tocata.
Enjoy!
Interesant condimentul, dar si reteta. Te rog, insa, sa-mi spui de unde ai cumparat un platoul. Caut de multa vreme asa ceva. Multumesc
RăspundețiȘtergereCristina
Multumesc pentru vizita, Cristina. Platoul l-am cumparat aici in Abu Dhabi de la un magazin care vinde produse fabricate in Germania sub marca Tchibo Certified Merchandise TCM. Am vazut si in Romania astfel de magazine, incearca. Produsele sunt de calitate foarte buna si au preturi decente spre mici. Platoul a costat in jur de 23 lei daca am facut eu bine conversia.
ȘtergereMultumesc pentru raspuns. Sunt intr-adevar si in Bucuresti magazine TCM si chiar intru in ele ori de cate ori imi ies in cale. Niciodata, insa nu am gasit un astfel de platou. Dar...cine stie poate voi gasi vreodata.
Ștergere