Web Toolbar by Wibiya

joi, 8 ianuarie 2015

Cum se face frisca


Nimic nu se compara cu frisca facuta in casa. Sunt doar cativa pasi de urmat si doua ingrediente. Veti avea intotdeauna o frisca foarte buna si nu mai trebuie, niciodata, sa cumparati praf de frisca sau frisca la tub.
Frisca este un preparat obtinut din smantana lichida pentru frisca ( aveti aici un articol despre diferite tipuri de smantana si unde pot fi folosite). Calitatea si aspectul acestui preparat depinde de continutul de grasime, aciditatea pe care o are smantana lichida si de modul cum a fost batuta. Pestru a-si mari volumul, pentru a se forma spuma si pentru a avea un gust placut smantana lichida pentru frisca trebuie sa aiba continutul de grasime de 32%.
Cat priveste procesul de batere acesta trebuie sa se desfasoare astfel:
 
- smantana lichida pentru frisca trebuie sa fie rece, trebuie scoasa din frigider in momentul baterii
 
- trebuie pusa intr-un vas curat care a fost tinut in congelator pentru cel putin 15 minute
 
- se aseaza vasul cu smantana intr-un alt vas in care am pus cuburi de gheata
 
- se bate cu un tel sau cu un mixer de mana (prefer asa) pana isi mareste volumul si isi mentine forma
 
- daca se foloseste pentru decor sau pentru torturi umplute cu frisca (gen tort Padurea Neagra), dupa batere, se adauga zahar pudra (100 g la 1 kg de frisca) si vanilie si se amesteca usor
 
- dupa adaugarea zaharului si a veniliei frisca se stabilizeaza (aici gasiti un articol despre cum se stabilizeaza frisca).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu