Web Toolbar by Wibiya

luni, 24 iunie 2013

Mini tort Fantezie

 
 
Luna aceasta provocarea dulce ce trebuia pregatita pentru Bucatar Curajos a venit din partea Gabrielei Petre. A fost un deliciu dulce acrisor care a placut tuturor.
Recunosc ca am modificat putin reteta. Daca vreti sa o vedeti pe cea originala o gasiti aici .
 
Ingrediente : (14 mini tortulete)
 
Blatul de biscuiti:
 
250g biscuiti
115g unt
2 linguri miere
1 plic zahar vanilat
o mana de migdale
 
 
Blatul pufos:
 
2 oua
200 g zahar
120 ml lapte
62 g ulei
un plic zahar vanilat
150g faina
5 g praf de copt
1 g sare
 
Crema:
 
1 kg fromage blanc
150 g zahar
2 lingurite amidon
1 plic zahar vanilat
 
Pentru decor:
 
Capsuni proaspete sau congelate si frunzulite proaspete de menta.
 
 
Preparare:
 
Incepeti prin a face blatul pufos. Ungeti si tapetati cu faina sau cu foaie de copt o tava patrata cu dimensiunea de 185mm x 185mm.
Intr-o cratita puneti cele doua oua si zaharul. Se tin la cald in apa clocotita pana cand zaharul se topeste, amestecand continuu. Important : nu se tine pe foc. Dupa ce zaharul s-a topit, amestecul se transfera in bolul de la mixer si se bate la viteza mare pana devine spumos.
 
 
Se adauga apoi uleiul si restul ingredientelor amestecand cu un tel de jos in sus.
 
 
 
Se toarna in tava si se da la cuptorul incins la 180C pentru 25 minute apoi se micsoreaza temperatura la 170C si se continua coacera pana cand este gata.
 
 
Se lasa la racit, se taie in jumatate apoi fiecate jumatate se taie in 7 discuri (sau cate va ies depinde de marimea formei) cu o forma rotunda. 
 
 
 
In timp ce blatul pufos se raceste pregatim blatul de biscuiti.
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit si celalalte ingrediente.
 
 
 
Se formeaza un aluat de consistenta celui de salam de biscuiti care se intinde intr-o tava. Blatul va avea grosimea de aproximativ 1 cm.
 
Se lasa la racit si apoi se taie in 14 discuri sau cate v-au iesit din cel pufos. Se foloseste aceeasi forma rotunda pentru taiat.
 
 
 
 
Pentru a prepara crema de branza se pune branza intr-un bol de mixer si se amesteca pana devine spumoasa. Se adauga apoi zaharul si la final amidonul si vanilia.
 
 
 
 
Cand toate sunt gata asamblam tortuletele. Punem prima data blatul de biscuiti peste care punem crema de branza apoi blatul pufos si imbracam totul in crema de branza. Ornam cu capsuni si frunze proaspete de menta. Lasam tortuletele in frigider  aprox. 2 ore si apoi servim cu pofta.
 
 
 
 
 
Pofta buna! 
 
Nu uitati sa vizitati pagina mea de Facebook pentru a afla primii ce postez sau mici trucuri si sfaturi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu