Am facut de multe ori pui umplut cu orez, dar astazi am incercat ceva nou. Cumparasem saptamana trecuta niste bulgur brun pe care inca nu il folosisem si m-am decis sa inlocuiesc orezul cu el. A iesit foarte bun asa ca va impartasesc si voua reteta.
Ingrediente:
doi pui dezosati
o cutie ciuperci
2 cani bulgur brun
un praz potrivit (doar partea alba)
2 cepe potrivite
sare si piper pentru gust
2 linguri ulei
boia de ardei
putin ulei de masline
Preparare:
Spalati bulgurul si lasati-l in apa la inmuiat vreo 10 minute. Taiati legumele si prajiti-le in ulei pana se inmoaie putin. Cand s-au inmuiat adaugati peste ele bulgurul scurs de apa. Mai lasati pe foc 5-10 minute amestecand continuu. Adugati sare si piper dupa gust. Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca putin.
Intre timp spalati bine puiul si apoi bateti-l putin cu ciocanul de snitel. Sarati si piperati carnea pe toata suprafata. Puneti compozitia de mai sus in fiecare pui. Coase-ti apoi puiul cu ata de bucatarie. Eu am pus si cateva scobitori pentru mai multa siguranta.
Puneti peste pui putin ulei de masline si boia de ardei si dati-l la cuptor (preincalzit la 200 C) pentru 70-80 minute sau pana cand puiul este rumenit frumos. Din cand in cand trebuie intors pentru a se rumeni pe ambele parti.
Serviti-l cu garnitura de legume si salata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu