Dupa cum ati observat pe blog gasiti o pagina numita "Sfaturi in bucatarie". Mi-am propus sa pun aici, pe langa o serie de trucuri sau sfaturi pe care le stiu sau pe care le gasesc pe internet si imi par interesante, si retete de baza pe care le folosesc in mai multe preparate.
Reteta de azi este un blat de tort cu ciocolata pe care eu il folosesc foarte des.
Este simplu de facut iar daca veti urma pasii pe care am sa-i descriu in continuare, daca veti folosi aceleasi ingrediente sau daca veti cantari bine nu trerbuie sa aveti probleme. Acest blat imi iese de fiecare data la fel si este foarte bun. Reteta este pentru o tava rotunda cu diametrul de 27 cm (blatul il tai in doua) sau pentru o tava rotunda cu diametrul de 23 cm (blatul il tai in trei).
Iata reteta.
Ingrediente:
150g faina
150g unt
150g ciocolata neagra
6 oua
5 cl lapte
1 lingura extrat de vanilie
1lingurita praf de copt
un praf de sare
un praf de sare
Preparare:
Separati ouale. Intr-un castron amestecati galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin spumoase si se deschid la culoare (cu un mixer mai putin performant aprox. 25 minute, cu un mixer profesional fix 20 minute). Faina se combina cu praful de copt si sarea si se trec prin sita. Albusurile se bat spuma
Ciocolata impreuna cu untul si laptele se topeste la bain-marie apoi se amesteca cu galbenusurile batute cu zahar. Se adauga apoi putin cate putin faina si albusurile batute. Eu acum nu mai folosesc mixerul ci amestec cu o spatula sau cu un tel. Se pune in forma care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt si se coace pentru 30-45 minute in cuptorul preincalzit la 180C sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pentru ca folosesc praf de copt dupa ce pun in forma cu coada unei linguri fac o spirala in aluat pornind din centru catre margini. Acest lucru va impiedica blatul sa formeze cocoasa atunci cand se coace si va creste drept si fumos.
Pentru ca folosesc praf de copt dupa ce pun in forma cu coada unei linguri fac o spirala in aluat pornind din centru catre margini. Acest lucru va impiedica blatul sa formeze cocoasa atunci cand se coace si va creste drept si fumos.
Astept sa incercati acest blat de tort cu ciocolata si sa imi spuneti cum a iesit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu