Campania de sarbatoare a fost lansata de Vera in februarie. O idee foarte frumoasa care ne propune sa sarbatorim cate ceva in fiecare luna. Prima luna a avut ca tema "Valentine's Day", a urmat "Martisorul" si "Retete cu miel" acum sarbatorim legumele si fructele proaspete, tema care a fost propusa de Lili. Eu am ales sa fac un desert cu mango pentru ca acum este sozonul lor.
Pentru aceasta reteta am folosit Alphonso Mango pentru ca este considerat a fi cele mai dulci si mai aromate dintre toate tipurile de mango.
Asadar pentru aceasta budinca aromata avem nevoie de urmatoarele:
Ingrediente:
625 ml piure de mango
1/2 cana zahar
250 ml lapte de cocos
3 1/2 linguri amidon
decor
cateva felii de mango si frunzulite de menta
1/2 cana piure de mango (in total am folosit 1 kg felii de mango)
Preparare:
Intr-o cratita punem la fiert 3/4 din laptele de cocos, zaharul si piureul de mango (puneti feliile de mango intr-un blender pana totul devine un piure fin). Separat amestecati restul de lapte de cocos cu amidonul pana cand acesta se dizolva. Cand amestecul de lapte de cocos si mango este fierbinte, iar zaharul s-a topit adaugati amidonul dizolvat in lapte de cocos si amestecati continuu ca sa se combine. Mai lasati pe foc (la foc mic) cateva minute pana capata consistenta dorita. Amestecati continuu ca sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda. Cand este gata treceti budinca printr-o sita deasa si punti in pahare. Deasupra adaugati cate o lingura de piure de mango ca sa evitam formarea unei cruste inestetice. Cand budinca s-a racit decorati cu bucatele de mango si frunzulite de menta.
Aceasta budinca de mango si lapte de cocos este un desert racoritor, aromat si delicios care sper sa va placa.
Enjoy!
Cat de bine arata paharele tale, a iesit un desert cu o culoare grozava!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, galbenul este una din culorile care imi plac, asa ca trebuia sa iasa ceva frumos ;)
Ștergere