Web Toolbar by Wibiya

marți, 24 iunie 2014

Prajitura cu branza dulce si ananas


Va propun o reteta foarte simpla cu branza dulce si ananas. Cea care m-a provocat sa fac aceasta prajitura a fost Monica gazda Mistery box challange din aceasta luna. Daca vreti sa vedeti ingredientele propuse de ea dati clic pe link-ul de mai sus. Sa stiti ca provocarea nu a fost deloc usoara, iar eu, spre rusinea mea, am reusit sa combin doar doua din ingredientele propuse de ea. Daca voi aveti alte idei chiar va rog sa-mi lasati un comentariu, ma bucur tare mult cand mai invat cate ceva.
Iata reteta.


Ingrediente:(o tava de 20x20 cm - tava mea a fost ocupata cu altceva asa ca am folosit doua tavi de chec mici)

1 3/4 cani faina pentru prajituri (daca nu aveti faina pentru prajituri substituiti doua linguri de faina cu doua linguri de amidon la fiecare cana de faina)
1 cana zahar
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
1/2 cana ulei
1 cana sirop din compot de ananas
ananasul dintr-o cutie de compot
1/2 cana branza dulce de vaca
1 lingurita extract de vanilie
zahar pudra pentru ornat

Preparare:

Amestecati separat ingredientele lichide (ulei, siropul din compotul de ananas, branza dulce si extractul de vanilie) impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. In alt bol cerneti faina impreuna cu sarea si praful de copt si adaugati ananasul taiat bucati. Amestecati bine.



Adaugati faina impreuna cu ananasul peste ingredientele lichide. Amestecati ca totul sa se combine. puneti in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, incins la 180C pana capata o culoare frumoasa si trece testul cu scobitoarea.
Scoate-ti prajitura din tava si lasati sa se raceasca complet. Pudrati cu zahar si serviti. Este o prajitura aromata si insiropata, care sper sa va placa.

Daca doriti sa vedeti ce alte idei au avut participantele la aceasta provocare nu uitati sa vizitati blogul Monicai la sfarsit de luna cand va publica parada retetelor participante.

Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu